Foto: F64

Latvijas Radio Ziņu dienesta turpmāk vadīs līdzšinējā Ziņu dienesta vadītājas pienākumu izpildītāja Mirdza Lele, tā šodien vienbalsīgi nolēmusi Latvijas Radio valde, apstiprināja Latvijas Radio preses sekretāre Laura Elizabete-Vanaga.

Lele ir ilggadēja Latvijas Radio programmu vadītāja, bet pēdējos gadus bija arī Ziņu dienesta vadītāja vietniece. Tā kā Lele veiksmīgi pildījusi savus līdzšinējos darba pienākumus, Latvijas Radio valde uzticējusi turpināt vadīt Ziņu dienestu.

Latvijas Radio valdes locekle programmu attīstības jautājumos Sigita Kirilka skaidroja, ka Leli pazīst daudzus gadus un augstu vērtē kā pieredzējušu mediju profesionāli.

Lele studējusi žurnālistiku Latvijas Universitātē. Darbu Latvijas Radio Ziņu dienestā uzsākusi pirms 30 gadiem kā ziņu redaktore. Vēlāk bijusi programmu vadītāja raidījumiem "Dienas notikumu apskats", "Pusdiena", "Labrīt" un pēdējos gadus pildījusi Ziņu dienesta vadītāja vietnieces pienākumus, tostarp pēdējo pusotru gadu bijušās Ziņu dienesta vadītājas Lauras Dreimanes prombūtnes laikā.

Lele kā savas darbības prioritātes izvirza analītiskā satura palielināšanu sadarbībā ar Latvijas Radio 1 un sabiedrisko mediju ziņu portāla "Lsm.lv" redakciju, kā arī tālāku ziņu krievu valodā nostiprināšanu un attīstību.

Kā ziņots, bijusī Latvijas Radio Ziņu dienesta vadītāja Dreimane iesniedza atlūgumu.

Dreimane atradās bērna kopšanas atvaļinājumā un atlūgumu iesniegusi pēc tā beigšanās. Pati Dreimane ar ģimeni bērna kopšanas atvaļinājuma laikā uzturējusies ārpus Latvijas un, atvaļinājumam beidzoties, acīmredzot ir nolēmusi neatgriezties, skaidroja Vanaga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!