Foto: Latvijas Studentu apvienība
Sestdien Latvijas studentu apvienība (LSA) ikgadējā kongresā ievēlējusi jaunu apvienības prezidentu - Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studenti Ilvu Grigorjevu (23), portālu "Delfi" informēja LSA.

Līdz šim LSA vadīja Latvijas Universitātes (LU) students Kirils Solovjovs (27), kurš uz atkārtotu pārvēlēšanu nepieteicās. Grigorjeva kļuvusi par prezidentu, saņemot 109 studējošo pārstāvju balsis.

Uz prezidenta amatu kandidēja arī LU students Artis Ozoliņš (23), kurš saņēma 62 balsis.

Grigorjeva līdz šim ilggadēji darbojusies RTU Studentu parlamentā, kā arī bijusi LSA domniece. Jaunā LSA prezidente solījusi strādāt pie akreditācijas aģentūras izveides, kā arī sadarboties ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM), veidojot jaunu augstākās izglītības (AI) finansēšanas modeli.



LSA Kongresā piedalījās aptuveni 180 studenti no gandrīz visām Latvijas augstskolām. Pēc ilgāka pārtraukuma kongresā piedalījās arī Rīgas Ekonomikas augstskolas (REA) studējošo pārstāvji. REA 2012.gadā no LSA izstājās, uzskatīdami, ka studentus pārstāvošā organizācija tālaika vadītāja Edvarda Ratnieka vadībā ir pārāk cieši saistīta ar politiskajām partijām. REA studenti tolaik norādīja, ka organizāciju jāpārstāv apolitiskai vadībai.

Kongress ir LSA augstākā lēmējinstitūcija, kas sanāk reizi gadā, lai ievēlētu apvienības prezidentu un apstiprinātu organizācijas budžetu un vadlīnijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!