Foto: AP/Scanpix

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) šodien Latvijas tuvumā konstatējuši Krievijas bruņoto spēku lidmašīnu, fregati un zemūdeni, informēja NBS.

Lidmašīna "Il-20" identificēta virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritorijas ūdeņu ārējās robežas.

Latvijas ekskluzīvi ekonomiskajā zonā, 11 jūras jūdzes no valsts teritoriālajiem ūdeņiem, identificēta Krievijas bruņoto spēku "Stereguschiy" klases fregate un "Kilo" klases zemūdene.

Jau vēstīts, ka Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā un virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas regulāri pamanīti gan Krievijas karakuģi, gan lidmašīnas. Ir bijuši gadījumi, kad vienā reizē manīti vairāki militārie transportlīdzekļi.

Tāpat ziņots, ka Krievijas Federācijas Pleskavas apgabalā, kas robežojas ar Latviju un Igauniju, pirmdien sākas plaši desantnieku manevri, pavēstīja Krievijas Aizsardzības ministrijas preses dienests. Manevri ilgs līdz 20.februārim.

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) norādījis, ka šīs mācības ir iepriekš plānotas un Latvija par tām tika brīdināta.

"Latvija seko līdzi Krievijas militārajām aktivitātēm mūsu valsts robežas tuvumā. Konkrētās mācības, kas sākušās pirmdien, ir iepriekš plānotas. Latvija par tām tika brīdināta. Vienlaikus jāuzsver, ka šajās mācībās tiek trenētas ofensīvās spējas. Arī iepriekš notikušajās mācībās mūsu valsts pierobežā Krievija ir izspēlējusi tādus mācību scenārijus, kuros uzsvars tiek likts uz uzbrūkošo spēju attīstību," ar savas padomnieces Līgas Krapānes starpniecību sacīja Bergmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!