Foto: Shutterstock

VSIA "Latvijas Televīzija" (LTV) un Igaunijas sabiedriskā medija EER valde vienojusies par sadarbību kopīga televīzijas kanāla krievu valodā izveidē, portālu "Delfi" informē LTV pārstāve Agita Pudule.

Abi uzņēmumi secinājuši, ka medijiem ne tikai sakrīt redzējums par krievu valodas kanāla mērķiem, uzdevumiem un kanāla zīmola vērtībām, bet ir arī kopīgs redzējums par darāmajiem darbiem, tai skaitā tiem, kuri darāmi kopā, lai mazinātu projekta izmaksas un to veiksmīgi īstenotu.

"Sarunu rezultātā ir parakstīts "Nodomu protokols", kas Latvijas valdības pozitīva lēmuma gadījumā ļaus apvienot abu televīziju intelektuālos un materiālos resursus," skaidro LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.

Ja iecerētā kanāla krievu valodā izveide valstiskā līmenī tiks akceptēta un process tiks uzticēts LTV, Latvijas un Igaunijas sabiedriskie mediji ir gatavi jau tuvākajā laikā uzsākt darbu pie Latvijas un Igaunijas kopīgā kanāla zīmola izstrādes, mārketinga stratēģijas plānošanas un kopīga kanāla dizaina izveides.

Abi sabiedriskie mediji pārrunājuši arī citu Eiropas valstu sabiedrisko mediju piedāvāto atbalstu Latvijas un Igaunijas krievu valodas kanāla izveidē un tā satura ražošanā, ko varētu integrēt jaunā kanāla izveides procesā. Kā vēstīts, Skandināvijas valstu sabiedriskās televīzijas topošajam kanālam bez maksas varētu piedāvāt pasaules slavu ieguvušus seriālus un citu saturu.

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) 19.martā pieņēma lēmumu par valsts SIA "Latvijas Televīzija" trešās programmas krievu valodā izveidi. Savukārt 2014.gada decembrī Igaunijas valdība nolēma no valsts budžeta piešķirt līdzekļus Sabiedriskās raidorganizācijas (ERR) telekanālam, kas raidīs krievu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!