Pasaules līderis interneta tehnoloģijas produktu ražošanā — “Cisco Systems Inc.” sadarbībā ar Latvijas Universitāti (LU) kopīgi uzsāk datorspeciālistu izglītības programmu Latvijā. To paredz Cisco Datortīklu Akadēmijas programmas (Cisco Networking Academy Program) un Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta noslēgtais līgums.
"Tā ir lieliska iespēja LU studentiem pilnveidot savas zināšanas datortīklu projektēšanā un uzturēšanā, izmantojot pasaulē modernākās apmācību metodes un tehnoloģijas. Izglītojot datoru speciālistus, “Cisco” vēlas pievērst uzmanību pieaugošajam IT un datu pārraides ekspertu trūkumam. “Cisco” Datortīklu Akadēmijas programma ir daļa no šīs stratēģijas,” norāda “Cisco Systems” pārstāvis Latvijā Vladimirs Sazonovs.

Programma vērsta uz jauno speciālistu pilnveidošanu datortīklu projektēšanā, veidošanā un uzturēšanā. Lai gan tā vispirms ir orientēta uz studentu izglītošanu, iespējama ir arī jau strādājošu profesionāļu apmācība. Pabeidzot apmācību, studenti iegūst konkrētas zināšanas datortīklu jomā un ir spējīgi veidot un uzturēt datortīklus.

Apmācība ir interaktīva un izstrādāta, izmantojot modernu “e-learning” jeb tālmācības tehnoloģiju. Mācības notiks laboratorijas apstākļos, kas ir ļoti tuvi reālajai dzīvei, praktiskajās nodarbībās izmantojot “Cisco” iekārtas. Tās tiks uzsāktas nākamā gada martā, to ilgums būs 280 stundas. Pēc kursa beigšanas studentiem ir iespēja turpināt apmācību, lai iegūtu augstāka līmeņa “Cisco” sertifikātus, kuri tiek augsti vērtēti visā pasaulē.

“Cisco” Datortīklu akadēmijas programmu atbalsta kompānijas sadarbības partneris Latvijā — IT kompānija “DATI”. “IT kompānijas Latvijā, tāpat citur pasaulē, asi izjūt profesionālu un augsti izglītotu speciālistu trūkumu, tādēļ arī nolēmām iesaistīties “Cisco” projektā. Lai gan patlaban grūti prognozēt, cik studentu uzsāks apmācības, uzskatu, ka šiem apmācības kursiem būs piekrišana,” norāda “LATNET” Tīkla attīstības grupas vadītājs un LU lekciju kursa asistents Ervīns Gailišs.

Pirmoreiz apmācības programma tika uzsākta ASV vidusskolās un tehniskajās koledžās. Pateicoties savai popularitātei, tā guvusi atzinību arī citās valstīs. Eiropā pirmoreiz “Cisco” Datortīklu akadēmijas programma tika ieviesta Centrālās Anglijas universitātē Lielbritānijā. Savukārt LU ir otrā augstskola Baltijā, kura iesaistījusies “Cisco” realizētajā programmā. Oktobra sākumā līdzīgu līgumu ir parakstījusi arī Viļņas universitāte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!