Latvijas vēstnieks Krievijā Imants Daudišs cer, ka Krievijas Valsts dome trešdien galīgajā lasījumā nepieņems likumprojektus par ekonomiskajām sankcijām pret Latviju.
Vēstnieks uzskata, ka daudzi domes deputāti sākuši domāt pragmatiskāk un reālāk un liela daļa iestājas pret šādu sankciju īstenošanu.

Intervijā Latvijas radio trešdienas rītā Daudišs atzina, ka likumprojektu kaimiņvalsts parlamentārieši varētu pieņemt tikai emociju dēļ, jo pēdējā laikā Krievijā par Latviju izskanējuši nepārtraukti apvainojumi, kas radījis negatīvu auru.

Taču pēc Daudiša stāstītā, šobrīd Valsts domes deputāti vairāk aizdomājas par šo sankciju likumu pieņemšanu, jo likumprojekts tiek izskatīs galīgajā, nevis pirmajā vai otrajā lasījumā.

Jau ziņots, ka Krievijas Valsts dome trešdien paredzējusi izskatīt trešajā lasījumā likumprojektus par ekonomiskajām sankcijām pret Latviju. Kopā ar šiem projektiem plānots izskatīt Valsts domes paziņojuma projektu par krievu valodā runājošo iedzīvotāju cilvēktiesību pārkāpumiem Latvijā.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā sankciju likumprojektu izskatīšana tika pārcelta.

Likumprojekti pret Latviju sastāv no divām daļām, no kurām viena attiecas tieši uz sankcijām pret Latviju, bet otra - uz krievu valodā runājošo Latvijas iedzīvotāju aizsardzību no sankciju ietekmes.

Iepriekšējais Valsts domes sastāvs gandrīz vienbalsīgi atbalstīja sankcijas pret Latviju, bet jaunajā sastāvā, kas tika ievēlēts pagājušā gada decembrī, sankcijām ir parādījusies opozīcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!