Foto: LETA
Latvija stingri iestāsies par savu pilsoņu interešu aizsardzību, intervijā laikrakstam "Diena" uzsvēra Latvijas Ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē Andris Teikmanis.

Lai gan ir ļoti grūti iegūt precīzus skaitļus, jo Latvijas pilsoņiem nav pienākums obligāti reģistrēties obligātā kārtā Lielbritānijā, Teikmanis intervijā pieļāva, ka Lielbritānijā dzīvo aptuveni 100 000 personu no Latvijas.

Cilvēku, kuri zvana uz Latvijas vēstniecību Lielbritānijā nav augsts. "Man jāsaka, ka tik daudz, kā varētu domāt, nemaz nezvana un neinteresējas. Arī mūsu tautieši, protams, ir pārsteigti par referenduma rezultātu. Kaut gan, jāsaka, arī tautiešu vidū ir dažādi viedokļi – ir gan tādi, kas ir sarūgtināti par rezultātu, un ir arī tādi, kas visnotaļ atbalsta vairākuma izvēli," skaidroja vēstnieks.

Tāpat Teikmanis laikrakstam uzsvēra, ka "Latvija stingri iestāsies par savu pilsoņu interešu aizsardzību, lai viņiem Lielbritānijā nerastos kādi neparedzami un nepatīkami pārsteigumi, jo Lielbritānijā ir lielākā latviešu kopiena ārpus Latvijas".

Jau ziņots, ka ceturtdien Lielbritānijā notikušajā referendumā 51,9% dalībnieku nobalsojuši par valsts izstāšanos no ES, bet 48,1% - par palikšanu savienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!