Foto: LETA

Dzimteni aizstāvēt nepieciešamības gadījumā būtu gatavs ievērojams skaits cilvēku. To vidū būtu arī tie, kuri nav latvieši, komentējot pētījumu aģentūras SKDS aptaujas rezultātus, piektdien Latvijas Televīzijas rīta raidījumam "Rīta panorāma" sacīja aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS).

Viņš sacīja, ka "tas ir vēl viens apliecinājums, ka Krievijas propaganda ir melīga, un mūsu sabiedrība nav tik sašķelta". Aptaujas rezultāti liecina, ka 70% iedzīvotāju lepojas ar Latvijas karavīriem, bet 64% norādījuši, ka uzticas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un ka tie sniedz nozīmīgu ieguldījumu valsts drošībā.

Komentējot aptaujas rezultātus, Vējonis norādīja, ka dzimtenes mīlestībai pase nav nepieciešama.

Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Jānis Garisons iepriekš intervijā Latvijas Radio sacīja, ka arī Latvijā redzamas pirmās hibrīdkara pazīmes.

"Neviens neapšauba, ka Latvijā arī var redzēt pirmās hibrīdkara pazīmes. Par informācijas karu mēs esam runājuši jau ilgāku laiku un tas nav nekas jauns. Caur informācijas telpu tiek ietekmēta mūsu sabiedrība," intervijā teica Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!