Dodoties no Igaunijas uz Vāciju, ASV 2.kavalērijas pulka mācību maršā "Dragoon Ride" Latviju 22. un 23.martā šķērsos vairāk nekā 40 militārās tehnikas vienību, tostarp 20 bruņumašīnas "Stryker", pavēstīja Aizsardzības ministrijas (AM) Preses nodaļa.

21.martā ASV 2.kavalērijas pulka karavīri, kas pašreiz rotācijas kārtībā izvietoti Baltijas valstīs un Polijā, sāka mācību maršu "Dragoon Ride" un ar bruņumašīnām "Stryker" un atbalsta transportu no Igaunijas dodas uz pastāvīgo izvietojumu Vilsekā, Vācijā, noslēdzot dalību operācijā "Atlantic Resolve".

22.martā militārās tehnikas kolonnas virzīsies no Ainažiem uz Rīgu, apstājoties Jelgavkrastos un Saulkrastos, bet 23.marta rītā tās turpinās ceļu no Rīgas uz Bausku, apstājoties Iecavā.

Marša "Dragoon Ride" kopējais garums ir 1800 kilometru. Vienībai aptuveni desmit dienās būs iespēja pārbaudīt savas pārvietošanās un apgādes spējas, vienlaikus tas būs arī apliecinājums sabiedroto klātbūtnei reģionā. Maršu atbalstīs arī helikopteri, informēja AM.

Mācību marša "Dragoon Ride" ietvaros notiks tehnikas izstāde. Iedzīvotāji militāro tehniku varēs apskatīt 22.martā Jelgavkrastos stāvvietā pie krustojuma E69 – Liepupe no plkst.12 līdz 12.45, Saulkrastos, Ainažu un Akācijas ielas krustojumā, Ainažu un Raiņa ielas krustojumā, kā arī Rīgas un Murjāņu ielas krustojumā no plkst.13.30 līdz 15, kā arī Rīgā pie lielveikala "Maxima XXX" A.Deglava ielā 67 un Rīgas Pasažieru terminālī pie Vanšu tilta no plkst.15 līdz 17, bet 23.martā - Iecavā pie Iecavas vidusskolas un pie degvielas uzpildes stacijas Rīgas ielā no plkst.8 līdz 9.

Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kā arī ievērot ceļu satiksmes noteikumus un Militārās policijas satiksmes regulētāju norādījumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!