Foto: F64

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) neatbalsta finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) demisiju un aicina arī deputātus to neatbalstīt, portālu "Delfi" informēja LOSP pārstāve Krista Garkalne.

Garkalne skaidroja, ka šī gada laikā LOSP ar finanšu ministri ir bijusi konstruktīva un produktīva sadarbība, kopīgi rodot risinājumus daudzām lauksaimnieku problēmām.

LOSP īpaši izceļ Reiznieces-Ozolas ieguldījumu ēnu ekonomikas apkarošanā lauksaimniecības nozarē: "Ātri un efektīvi ieviestā reversā pievienotās vērtības nodokļa piemērošana darījumiem ar graudiem jau šajā gadā ir devusi redzamus rezultātus, no nozares izskaužot krāpnieciskus darījumus ar graudiem."

Vienlaikus LOSP pauž atbalstu piedāvātajām izmaiņām mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) regulējumā, kā arī minimālo sociālo iemaksu atcelšanai.

Ziņots, ka Latvijas Reģionu Apvienības (LRA) Saeimas frakcijas deputāti savākuši 10 Saeimas deputātu parakstus, lai pieprasītu finanšu ministres un labklājības ministra Jāņa Reira (V) demisiju.

LRA Saeimas frakcijas vadītājs Mārtiņš Bondars to pamatoja ar haosu nodokļu jomā un pirmsvēlēšanu solījumu nepildīšanu. Tāpat viņš ministrus vaino Latvijas uzņēmēju konkurētspējas mazināšanā un mazo uzņēmēju darbības destabilizācijā.

Par demisiju pieprasījumiem Saeima lems ceturtdien, 22. decembrī.

Tāpat vēstīts, ka Saeimā ceturtdien konceptuāli atbalstīja grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa likumā, kas paredz, ka no nākama gada mikrouzņēmumu nodokļa likme būs 15% apmērā no apgrozījuma.

Grozījumi tika izstrādāti, lai atceltu šā gada 23. novembrī pieņemtās izmaiņas, kas paredzēja pakāpeniski atteikties no mikrouzņēmumu nodokļa maksāšanas režīma.

Tāpat Saeima ceturtdien konceptuāli atbalstīja grozījumus likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu", kas paredz atteikties no minimālo sociālās apdrošināšanas iemaksu ieviešanas.

Tas darīts, lai atceltu pērn pieņemto tiesisko regulējumu. Pērn atbalstītie likuma grozījumi paredzēja, ka, sākot ar 2017. gadu, cilvēkiem, kuru atalgojums ir mazāks par minimālo mēneša darba algu, noteiks minimālo valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu (VSAOI) līmeni.

Pret grozījumiem šoruden iebilda nevalstiskās organizācijas, norādot, ka tādējādi tie var kavēt īstenot biedrību un nodibinājumu sociāli atbildīgos mērķus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!