Foto: DELFI
Piektdien notiks konference "Labāks regulējums efektīvai pārvaldībai un partnerībai", kurā Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) prezidents Vitālijs Gavrilovs un Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis parakstīs sadarbības memorandu par efektīvu un atklātu sadarbību augstākās izglītības un zinātnes reformu plānošanas un īstenošanas procesā, lai veicinātu augstākās izglītības un zinātnes attīstību un tās starptautisko konkurētspēju, informēja LDDK.

Gavrilovs atgādina, ka LDDK jau sesto gadu kopīgi ar Valsts kanceleju cieši sadarbojas pārvaldības jautājumu diskutēšanā kopīgi ar valsts pārvaldes, pašvaldību un privātā sektora dalībniekiem. "Viena no diskusiju jomām ir bijusi izglītības nozare, kas regulāri nonākusi asu viedokļu pārmaiņu krustugunīs pēdējo trīs gadu laikā. Mēs parakstīsim vienošanos ar Izglītības zinātnes ministriju par augstākās izglītības pārvaldības uzlabošanu, kas ir pirmais solis efektīvas pārvaldības izveidē izglītības nozarē," pauž Gavrilovs.

Sadarbība tiek īstenota ar mērķi tuvināt augstākās izglītības iestādēs sagatavoto speciālistu, to skaita un studiju procesa atbilstību darba tirgus prasībām, kā arī zinātnisko institūciju starptautisku konkurētspēju.

Memorands paredz, ka turpmāk plānojot reformas augstākajā izglītībā un zinātnē, augstākās izglītības finansēšanas modelī un budžeta finansēto studiju vietu sadalījumā, Izglītības un zinātnes ministrija ņems vērā darba devēju viedokli, kā arī darba tirgus piedāvājuma un pieprasījuma prognozes.

LDDK un Izglītības un zinātnes ministrija vienosies, ka, veicot reformas augstākajā izglītībā, valsts finansējums prioritāti tiks virzīts darba devēju pieprasītākajām, labākajām un konkurētspējīgākajām studiju programmām, kā arī tiks veicināta augstākās izglītības un zinātnes institūciju konsolidācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!