Foto: LETA
Ledus no Ogres upes lejteces šobrīd ir devies tālāk uz Daugavas ūdeņiem, informēja Ogres pašvaldība.

Vēl šorīt Ogres upes lejtecē bija izveidojies diezgan garš ledus vižņu krāvums, kas ar lielām grūtībām un ļoti lēni virzījās uz Daugavu. Šobrīd situācija ir mainījusies uz labo pusi - ceļš ir vaļā un ledus ir izgājis.

Jau ziņots, ka Ogres upē ūdens līmenis ir krities un plūdu iespējamība mazinājusies, informēja pašvaldībā.

Svētdienas vakarā ledus, kas bija sablīvējies Ogres upes lejtecē, beidzot veiksmīgi izgāja Daugavā, tomēr naktī uz 1.februāri, ledum nākot no upes augšteces, lejtecē izveidojies jauns ledus vižņu krāvums.

"Daugava spiež ledu atpakaļ. Tā tas ir bijis arī agrāk," situāciju raksturojis Ogres novada pašvaldības policijas priekšnieks un Civilās aizsardzības komisijas koordinators Uģis Ulmanis.

Rīgas HES ūdenskrātuvē Daugavā pie Ogres upes ietekas gadu gaitā izveidojušies smilšu sanesumi, kas traucē ledus iziešanu un pastiprina plūdu risku Ogres upes lejtecē. Ogres novada pašvaldība kopā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju jau šogad plāno sākt darbus, lai beidzot atrisinātu Ogres plūdu problēmu - plānots padziļināt upes gultni pie ietekas Daugavā un izbūvēt molu Ogres ūdens plūsmas koriģēšanai.

Sestdien ledus bija sablīvējies upē pie dārzkopības sabiedrības "Ogre", taču tikai uz neilgu brīdi.

Ogres HES dambim visi aizvari izņemti, tādējādi ūdens un ledus plūsmai nekādu šķēršļu pie hidroelektrostacijas nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!