Foto: F64
Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) jaunā dievnama Imantā izveide varētu sākties pēc pāris gadiem, pastāstīja LELB pārstāvis Kaspars Upītis.

Jaunu baznīcu LELB plāno būvēt uz tai rezervēta zemes gabala Imantā, Anniņmuižas bulvārī.

Upītis skaidroja, ka politiskie lēmumi jau ir pieņemti, taču ilgu laiku aizņem juridisko lietu kārtošana, atdalot zemesgabalus un veicot citas nepieciešamās procedūras. Tiek prognozēts, ka būvprojekta izstrāde varētu tik sākta pēc pāris gadiem, savukārt jauna dievnama būvniecība varētu notikt vien pēc aptuveni četriem līdz pieciem gadiem.

Baznīcas būvniecības izmaksas tiek lēstas ap 400 000 eiro. Tās plānots iegūt no Lielo kapu pārdošanas iegūtajiem līdzekļiem, kā arī piesaistot papildu finansējumus.

Jaunais dievnams pēc izmēriem varētu līdzināties Krusta draudzes baznīcai vai Ādažu baznīcai. Upītis norādīja, ka baznīca nebūs ļoti liela - tā būšot kompakta, lai tajā varētu pulcēties draudze, kas patlaban tiekas Imantas kultūras centrā.

Kā ziņots, Rīgas domes atbalstīja Lielo kapu teritorijas atpirkšanu no LELB par aptuveni 372 000 eiro, kā arī pašvaldības zemesgabala rezervāciju Imantā pie Anniņmuižas meža LELB dievnama celtniecībai.

Lielo kapu valdītājs būs Īpašuma departaments, apsaimniekošanu nodrošinās pašvaldības SIA "Rīgas meži", un par vēsturiskajām vērtībām atbildēs Rīgas Pieminekļu aģentūra. Rīgas dome atbalstīja pašvaldības piederošā 4000 kvadrātmetru liela zemesgabala Imantā, Anniņmuižas bulvārī, daļas rezervēšanu LELB, gan tāpēc, ka luterāņu baznīca ir piekritusi pārdot pašvaldībai Lielos kapus, gan tāpēc, ka LELB Virsvalde lūgusi Rīgas domei rezervēt tai zemesgabalu dievnama celtniecībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!