Foto: LETA

Ventspils mērs Aivars Lembergs, kurš apsūdzēts dažādos noziegumos, plānojot atkal vērsties Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT), sūdzoties par politisko vajāšanu, otrdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā".

Laikraksts atgādina, ka ECT kopš 2008.gada ir divas Lemberga sūdzības, taču to izskatīšanas datumi vēl neesot noteikti. Jūlija sākumā Lembergs iesniedzis jaunu sūdzību, sūdzoties par to, ka pārkāptas viņa tiesības uz taisnīgu tiesu.

Taču nu Lembergs plānojot ECT vērsties ar jaunu sūdzību. "Ja saliek visus faktus kopā, aina izskatās pietiekami skaidra. Latvijas valsts mani vajā – kā politiķi Aivaru Lembergu," laikrakstam teicis mērs. Lembergs uzskatot, ka jau šobrīd tiek darīts viss, lai nepieļautu viņa startu pēc gada gaidāmajās pašvaldības vēlēšanās.

Sūdzībā tikšot apvienota informācija par lietām, kurās iesaistīts Lembergs un dažādi fakti no Latvijas politiskās dzīves. Gala lēmums par sūdzības iesniegšanu pieņems mēneša laikā.

Ministru kabineta pārstāve starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās Kristīne Līce laikrakstam norādījusi, ka atsevišķa panta par politisko vajāšanu Eiropas Cilvēktiesību konvencijā nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!