Foto: AFI

Pirms jūnijā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām skaidri iezīmējas divi antikampaņu virzieni, - tādu viedokli šodien preses konferencē pauda Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij"), norādot, ka viena kampaņa esot vērsta pret viņu, bet otrs virziens esot antikampaņa pret Rīgas mēru Nilu Ušakovu (SC) un viņa komandu.

Ventspils mērs, komentējot, ka Ventspilī par deputātu vietām sacentīsies kandidāti no sešiem sarakstiem, atzina: "Socioloģija rāda, ka cīņa par deputātu vietām būs pietiekami aktīva, es domāju, arī interesanta."

Lembergs norādīja, ka Saeima pret viņu esot sākusi antikampaņu, kuras līdere esot Saeimas deputāte Lolita Čigāne (V). "Arī valdība antilemberga kampaņā ir aktīvi iekļāvusies. Šī kampaņa tika sākta, kā mēs atceramies, vēl pagājušā gada oktobrī, un visu šo kampaņu vada un organizē un valsts resursus tai tērē vides un pašvaldību lietu ministrs [Edmunds] Sprūdžs (RP)," piebilda Lembergs.

Tāpat Lembergs prognozēja, ka antilemberga kampaņā varētu iekļauties valsts radio un valsts televīzija, un, "protams, kā vienmēr, divas "politiskās partijas" - KNAB [Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs] un prokuratūra".

"Šobrīd iezīmējas, ka otrs [antikampaņas] virziens šajā priekšvēlēšanu laikā ir Nils Ušakovs un attiecīgi viņa cilvēki Rīgas domē, un tad ir kaut kāds mazāks līmenis. Šie antikampaņas virzieni, pret kuriem politiskajiem konkurentiem kampaņa ir vērsta, šobrīd jau diezgan skaidri iezīmējas," apgalvoja Lembergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!