Ventspils mērs Aivars Lembergs uzskata, ka līdz ar laikraksta "Diena" korespondenta izraidīšanu no Lemberga vadītās partijas "Latvijai un Ventspilij" (LV) pilnsapulces likums nav pārkāpts un laikraksta iebildumi esot kārtējais pasākums Ventspils un pilsētas mēra nomelnošanas kampaņā.
Lembergs skaidroja, ka likums par sabiedriskām organizācijām un to apvienībām neesot pārkāpts, jo otrdien neesot notikusi partijas kopsapulce, kongress vai konferenču sēde, bet gan sanāksme un pēc tam sapulce. Attiecīgajā likumā par sanāksmēm netiekot runāts.

Turklāt likumā esot minēts, ka masu mediji "var būt klāt", bet tas nebūt nenozīmējot, ka to klātbūtne ir obligāta vai viņiem ir brīvas tiesības piedalīties. "Tie ir tukši "Dienas" korespondenta izdomājumi," teica Lembergs.

Pēc viņa domām, "Dienas" korespondentam nav vajadzības piedalīties sapulcēs, jo jebkurā gadījumā viņš uzrakstīšot tikai melus. "Viņš pie viena patiesa vārda pieliks desmit nepatiesus, un atsauksies, ka bijis klāt," pauda mērs.

Lembergs kārtējo reizi izteica viedokli, ka "Diena" veic apmelojošu kampaņu pret Lembergu un Ventspili jau no 1996.gada un šī rīcība ir tikai viens no kampaņas elementiem.

"Dienas" korespondents Jānis Trops tika izraidīts no Lemberga partijas sapulces, kamēr citu masu mediju pārstāvjiem, tostarp BNS korespondentei, ieeja netika liegta. Sapulcē netika ļauts piedalīties arī radio SWH pārstāvjiem, bet viņiem nav zināms atteikuma pamatojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!