Foto: LETA

"Par situāciju, kādā šobrīd nonākusi Ventspils augstskolas (VeA) rektore Gita Rēvalde, viņai jāpateicas tikai pašai sev," ceturtdien paziņoja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Lembergs uzskata, ka tieši Rēvaldes attieksme pret VeA darbiniekiem, mācībspēkiem un sadarbības partneriem, kā arī viņas haotiskais, neorganizētais darba stils un nekompetence bija pamatā 25. maija Satversmes sapulces lēmumam atcelt viņu no rektores amata.

Līdzīgs viedoklis pausts arī VeA ceturtdien izplatītajā paziņojumā. Paziņojumā medijiem norādīts uz augstskolas vadības "augstprātīgo attieksmi pret kolēģiem, intrigām, psiholoģisko vardarbību, neprofesionālu pieeju budžeta izstrādē, augstskolas stratēģijas plānošanā un izstrādē," vienlaikus paužot neizpratni par Rēvaldes pārmetumiem par to, ka VeA vairākums darbojas Ventspils pilsētas domes pavadā.

Par Rēvaldes paziņojumiem, ka aiz viņas atbrīvošanas stāv Lembergs, Ventspils domes priekšsēdētājs norāda, ka tas esot ērts veids, kā novirzīt runas par rektores nekompetenci.

"Jāuzdod jautājums, cik daudz izpratnes var būt rektoram, kurš kā kroni visam var apgalvot, ka ne augstskolas Senāts, ne Satversmes sapulce nav vērā ņemami un tiem nav nekādas teikšanas," atrzīmē Lembergs.

Arī VeA paziņojumā lasāms, ka Rēvaldes uzvedība Satversmes sapulces laikā uzskatīta par klaju necieņu.

"Rektore deklarēja, ka viņai nevienam augstskolā neparko nav jāatskaitās, nav jāinformē par savu darbību, apsūdzēja sapulces vadītāju par to, ka viņai netiek dots vārds, un, neuzklausot Satversmes locekļu lūgumu sniegt darbības pārskatu, pameta Satversmes sēdes norises telpu," rakstīts paziņojumā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka 25. maijā no VeA rektora amata tika atcelta Gita Rēvalde. Viņa šo lēmumu nodēvējusi par absurdu un ir to apstrīdējusi Izglītības un zinātnes ministrijā kā arī Izglītības valsts kvalitātes dienestā. "Tā bija linča tiesa un viņi darbojas uz principu, kurā rektoram vienkārši jāizgriež rokas," sarunā ar "Delfi" sacīja Rēvalde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!