Foto: LETA

Iespējams, Ventspils mērs Aivars Lembergs, kurš vairākkārt nosaukts kā Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) kandidāts Ministru prezidenta amatam, arī pirms 12. Saeimas vēlēšanām var tikt piedāvāts valdības vadītāja amatam.

Šādu iespēju intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" pieļāva ZZS Saeimas frakcijas deputāte Dana Reizniece-Ozola, kura norādīja, ka galīgais lēmums par to, kurš būs ZZS kandidāts galvenajam izpildvaras amatam, vēl nav pieņemts - tas notikšot pirms šoruden gaidāmajām Saeimas vēlēšanām.

"Delfi" jau vairākkārt ziņojis, ka smagos finanšu noziegumos apsūdzētais Lembergs ir publiski paziņojis, ka vairs nebūs ZZS kandidāts premjera amatam. Kā iespējamie ZZS kandidāti Ministru prezidenta amatam minēti vairāki ZZS pārstāvošie ministri - Jānis Dūklavs, Uldis Augulis un Raimonds Vējonis.

Reizniece-Ozola "Rīta Panorāmai" atzina, ka Lemberga nevēlēšanās būt par ZZS premjera amata kandidātu vairs neesot tik kategoriska. Turklāt vēlētāju aptauju rezultāti liecina, ka Lembergs vēl arvien bauda lielu atbalstu ZZS vēlētāju vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!