Foto: F64

Pirmdien Rīgas domes Īpašuma komitejas sēdē deputāti apstiprinājuši zemesgabala pie sagruvušā lielveikala "Maxima" iegūšanu īpašumā, mainot to pret līdzvērtīgu pašvaldības zemi, portālu "Delfi" informēja pašvaldībā.

Pašvaldība nekustamajā īpašumā Priedaines ielā 20 plānojusi izveidot piemiņas vietu Zolitūdes traģēdijā cietušajiem, līdz ar to paredzot arī grozījumus Rīgas teritorijas plānojumā 2006.-2018. gadam un mainot zemesgabalam atļauto izmantošanu no dzīvojamās apbūves teritorijas uz apstādījumu un dabas teritoriju.

Tā kā zeme bija privātīpašums, pašvaldībai līdz šim nebija iespēju piemiņas vietu izveidot, skaidro Rīgas domē. Tāpēc pašvaldība vērsusies pie zemes īpašniekiem ar priekšlikumu zemi mainīt. Jūnija beigās Rīgas domes Īpašuma departaments saņēmis no zemes īpašniekiem - SIA "Homburg Zolitude" un SIA "Tineo" - iesniegumus, tie apliecina zemesgabala iespējamo nekustamā īpašuma maiņas darījumu.

Komiteja pirmdien uzdevusi Īpašuma departamentam veikt nepieciešamās darbības zemes iegūšanai pašvaldības īpašumā maiņas ceļā. Tas tiks darīts atbilstoši MK noteikumiem par kārtību, kādā atsavināma publiskas personas manta, norāda Rīgas dome. Neatkarīgi vērtētāji noteiks zemes vērtību. Atbilstoši tai pašvaldība piedāvās zemi no pilsētas zemes apmaiņas fonda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!