Valdība otrdien izskatīs vairāku institūciju sagatavoto ziņojumu par pāreju uz vasaras laiku Latvijā. Jau ziņots, ka Satiksmes ministrija (SM) ierosinājusi apspriest nepieciešamību pāriet uz vasaras laiku, jo šovasar no iedzīvotājiem nācies dzirdēt daudz sūdzību par šīs vasaras neizmantotajām rīta stundām un tumšajiem vakariem, ko radījusi atteikšanās no vasaras laika.
Lēmums par atteikšanos no vasaras laika pieņemts šā gada februārī Baltijas Ministru padomē.

SM piedāvā 2001.gada pavasarī pagriezt pulksteņa rādītājus vienu stundu uz priekšu un turpmāk vairs neveikt laika maiņu.

Savukārt Latvijas Universitātes Astronomijas institūta pārstāvji ir norādījuši, ka pašreiz Latvija atrodas savā dabiskajā laika joslā. Zinātnieki uzsver, ka sūdzības no iedzīvotājiem būs jebkurā gadījumā, jo vieni ieraduši agrāk celties, bet citi - vēlāk doties pie miera, un kāda no iedzīvotāju grupām jebkurā gadījumā izjutīs diskomfortu.

Eiropas Savienība savukārt ir noteikusi pāriešanu uz vasaras laiku, paredzot, ka priekšlikumi par vasaras laika ieviešanu no 2002.gada jāpieņem līdz 2001.gada 1.janvārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!