Foto: F64

Ar nelielu balsu vairākumu Saeima ceturtdien nodeva izskatīšanai parlamenta komisijās opozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) izstrādātos grozījumus Saeimas Kārtības rullī, kas paredz, ka Eiropas Komisijas komisāra kandidātu izvirza Saeimas deputāti, bet apstiprina – Saeimas vairākums.

Par grozījumu nodošanu komisijām nobalsoja 52 parlamenta deputāti, tostarp valdošajā koalīcijā esošo Nacionālo apvienību (NA) pārstāvošie parlamentārieši.

Grozījumi paredz, ka eirokomisāra amata kandidatūru Saeimas deputāti izvirza rakstveidā. Kandidātam būs jāspēj gūt 51 Saeimas deputāta atbalstu.

"Delfi" jau vēstīja, ka koalīcijā ietilpstošās NA un Reformu partija atbalsta Saeimas opozīcijas priekšlikumu mainīt līdzšinējo Eiropas Komisijas komisāra izvirzīšanas kārtību, kas paredz, ka kandidātu izvirza un apstiprina valdība.

Tiesa gan, viedokļi par to, kas tieši būtu maināms, atšķiras.

NA paudusi atbalstu ZZS idejai, ka kandidātu apstiprina Saeima, savukārt Reformu partija komisāra amata kandidātu vērtēšanā vēlas iesaistīt Saeimas Eiropas lietu komisiju, bet kandidāta apstiprināšanu atstāt valdības kompetencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!