Foto: Valsts kanceleja

Prezidenta amatā "nevar būt raustāms un vadāms jampampiņš", tā otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "1:1" norādīja Eiropas Tiesas tiesnesis Egils Levits.

Tāpat iespējamais prezidenta amata kandidāts uzsvēra, ka Valsts prezidenta amats ir intelektuāls amats, norādot, ka prezidentam "ir lielāka dzirdamība", jo viņā ieklausās lielāka daļa sabiedrības, ja "viņam ir kas jēdzīgs, ko teikt".

Vienlaikus Levits norādīja, ka tas ir arī politisks amats, un ir svarīgi apzināties, uz kādiem politiskajiem spēkiem šī amatpersona balstās.

Levits intervijā norādīja, ka pašreiz spēkā esošā prezidenta ievēlēšanas sistēma ir laba, un jautājums par citādu sistēmu, piemēram, tautas vēlētu prezidentu, nav aktuāls: "Neteiktu, ka tas ir īpaši svarīgs jautājums."

Jau vēstīts, ka Nacionālā apvienība (NA) koalīcijas partneriem kā savu Valsts prezidenta amata kandidātu piedāvās Eiropas Tiesas tiesnesi Egilu Levitu.

Tiesa gan, valdošās koalīcijas politiskie spēki nolēmuši vienoties par kopīgu kandidatūru, ko virzīt šim augstajam amatam.

Iepriekš ziņots, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš atteicās no atkārtotas kandidēšanas uz šo amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!