Foto: Valsts kanceleja

Latvijas Ģimenes ārstu asociācija varētu prasīt veselības ministra Gunta Belēviča (ZZS) demisiju, intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja asociācijas vadītāja Sarmīte Veide.

Viņa informēja, ka pēc otrdien notikušās protesta akcijas, asociācija plāno valdībai un ministram dot divas nedēļas risinājuma piedāvāšanai. Pēc šī laika asociācija diskutēs par saņemtajiem piedāvājumiem un varētu lemt par veselības ministra Gunta Belēviča demisijas pieprasījumu.

Veide uzsvēra, ka ir pagājis pusgads un veselības jomā sasāpējušie jautājumi netiek risināti. "[Veselības ministrs] pauž, ka 2018. gadā gaidāms brīnumu līdzeklis, kas atrisinās visas problēmas veselības nozarē. Onkoloģiskie pacienti vienkārši nesagaidīs 2018. gadu," sacīja Veide.

Asociācijas vadītāja norādīja, ka valdībai ir jāizšķiras - ko tā uzskata par prioritāti. "Vai veselība un cilvēka dzīvība ir svarīga valstī, vai svarīgi ir citi ekskluzīvi uzdevumi. Mēs maksājam 24 tūkstošus gadā par ziedu kompozīcijām Saeimā. Vai mums jātērē arī par parlamenta autobāzi 2,3 miljonus gadā?" pauda Veide.

Jau vēstīts, ka Ministru kabineta (MK) sēdes laikā otrdien pie valdības ēkas piketēs mediķu un kultūras izglītības organizācijas. Otrdien no plkst. 11.30 līdz plkst. 12.30 pie valdības ēkas piketēs Latvijas Ģimenes ārstu asociācija. Piketa mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību, ka veselības aprūpes budžets "ir katastrofāls".

Protests notiek darba dienā un tāpēc protestā piedalīsies ģimenes ārsti, kuri varēs darba laikā to darīt. Īpaši problemātiski uz protestu ierasties būs ārstiem no rajoniem, tāpēc reģioniem piedalīsies deleģēti pārstāvji.

Tāpat otrdien pie valdības ēkas piketēs Latvijas Kultūras darbinieku arodbiedrību federācija (LKDAF), Latvijas Mākslas skolu skolotāju asociācija un Latvijas Mūzikas izglītības iestāžu asociācija.

Protesta akcijas laikā plkst. 11.30 tā dalībnieki plāno atbalstīt Kultūras ministrijas (KM) un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) prasību kultūrizglītības skolu finansēšanai un pieprasīs vienlīdzīgu attieksmi no valdības puses pret mākslas un mūzikas skolu pedagogiem.

Valsts policijai (VP) šobrīd īpaši drošības pasākumi protesta laikā nav paredzēti un sabiedriskā kārtība tiks nodrošināta ierastajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!