Lidotājs amatieris Gunārs Līcītis vakar pēcpusdienā ar nelielu personīgo lidmašīnu ielidoja Rīgas lidostā, septiņdesmit trīs gadu vecumā vienatnē veicis nedēļu ilgu avioceļojumu no Čikāgas uz Rīgu. Par to šodien ziņo laikraksti "Diena" un "Neatkarīgā Rīta Avīze".
Kā stāstījis Līcītis, tā viņš piepildījis savu mūža sapni. Lidotājs sāka savu ceļojumu 4.oktobrī un lidoja pa tā saukto ziemeļu avioceļu no Čikāgas uz Kvebeku, tad caur vēl diviem punktiem Kanādā uz Grenlandi un Reikjavīku Islandē, bet Rīgā ieradās tiešā pārlidojumā no Bergenas.

Kā ziņo "Diena", Līcītis ceļo nelielā četrvietīgā lidmašīnā, kuru šovasar iegādājās un speciāli piemēroja tik gara ceļojuma vajadzībām, krēslu vietu salonā izbrīvējot palielinātai benzīna tvertnei, bet blakus krēslā, kā to prasa starptautiskie noteikumi, "nosēdinot" glābšanas laivu. Kanādā izrādījies, ka nosēsties atļauts tikai četrās lidostās, tādēļ jau ceļojuma gaitā steigšus mainīts maršruts.

Lidojums ieildzis adažu muitas problēmu, benzīna trūkuma un slikto laika apstākļu dēļ, kad lidmašīna divas reizes bīstami apledojusi. Visgrūtākais, garākais un ilgākais ceļš bijis posmā no Reikjavīkas uz Bergenu: 800 jūdžu pretvējā cauri diviem cikloniem. Šis pārlidojums ildzis 7 stundas 45 minūtes.

Kā vēsta "Diena", lidostā Līcīti sagaidīja draugi un dzīvesbiedre Vija, ar kuru kopā kopš pārcelšanās dzīvot uz Latviju viņš izveidojis un vada parketa fabriku. Līcītim lidošana ir lielākā mūža aizraušanās, kurai viņš ir uzticīgs kopš 1963.gada. Kā lēš lidotājs amatieris, vadot lidaparātus, viņš gaisā pavadījis vairāk nekā 2 300 stundu, un lidmašīnu uzskata par drošāko satiksmes līdzekli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!