Foto: DELFI

Saeima apstiprinājusi deputāta pilnvaras Artim Gustovskim (V), kurš parlamentā nomainīs līdzšinējo deputāti Solvitu Āboltiņu. Izmaiņas gaida arī ietekmīgāko Saeimas komisiju - Nacionālās drošības komisiju.

Līdz ar Gustovska iestāšanos deputātu rindās, parlamentārieši lēma par vairāku "Vienotības" frakcijas deputātu komisiju maiņu. Saeima lēma par deputātes Ineses Lībiņas-Egneres (V) atsaukšanu no Pieprasījumu komisijas un par deputāta Inta Dāldera (V/"Par") atsaukšanu no Ilgtspējīgas attīstības komisijas.

Parlamentārieši lēma arī par Dāldera ievēlēšanu Eiropas lietu komisijā, par deputāta Renāra Putniņa (V) ievēlēšanu Ilgtspējīgas attīstības komisijā un par Lībiņas-Egneres ievēlēšanu Nacionālās drošības komisijā.

Tāpat lemts par Gustovska ievēlēšanu Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā un Pieprasījumu komisijā.

Kā portālu "Delfi" informēja Saeimas Preses dienestā, Gustovskis ir Kuldīgas novada domes deputāts, Kuldīgas aktīvās atpūtas centra vadītājs, kā arī ieņem amatus vairākās sabiedriskajās organizācijās. Viņam ir bakalaura grāds pedagoģijā kā tēlotājas mākslas un amatu mācības skolotājam un maģistra grāds uzņēmējdarbības vadībā.

Vēstīts, ka trešdien, 10. janvārī, Āboltiņa aizvadīja savu pēdējo sēdi Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājas amatā. To deputāte ieņēma visu 12. Saeimas pilnvaru laiku.

Tāpat ziņots, ka "Vienotības" valde 6. novembrī nolēma izslēgt Āboltiņu no partijas par komentāriem un rīcību laikā, kad "Vienotība" sprieda par iespēju mainīt ekonomikas ministru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!