Foto: LETA
Rīgas pašvaldībā aktīvi noris četru mazākumtautību vidusskolu reorganizācijas darbi, tostarp vienas iestādes likvidācija. Visus šos darbus plānots pabeigt līdz 3.augustam.

Kā pastāstīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Indra Vilde, maija vidū darbu sākusi Rīgas 68.vidusskolas likvidācijas komisija. Šīs skolas mācību programmu pēctecība tiks nodrošināta Rīgas 34.vidusskolā. Noslēdzoties mācību gadam, 68.skolas ēkā Dzirciema ielā 43 a tiks veikti nelieli remontdarbi, lai iekārtotu sešus mācību kabinetus nākamā mācību gada 1.klašu skolēniem.

Vilde informē, ka līdz šim jau notikusi departamenta speciālistu tikšanās ar 68.vidusskolas kolektīvu, kā arī šīs skolas un 34.vidusskolas direktoru kopīga tikšanās ar 68.skolas skolēnu vecākiem. Tāpat katru nedēļu notiekot darba sanāksme, kurā piedalās departamenta speciālisti un abu skolu direktori un kurā tiek koordinēti skolu apvienošanas procesa pasākumi.

Tikmēr saistībā ar Rīgas 32.vidusskolas un 24.pamatskolas apvienošanu, izveidojot Rīgas Austrumu vidusskolu, ir izveidota reorganizācijas komisija, un pašlaik jau ir izstrādāts jaunās iestādes nolikums, kas ticis arī akceptēts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejā.

Tāpat notikušas tikšanās ar abu skolu kolektīviem un bērnu vecākiem, kā arī izstrādāts remontdarbu projekts 32.vidusskolai. Rīgas pašvaldība plāno vērienīgus 32.vidusskolas atjaunošanas un labiekārtošanas darbus, ieguldot kopumā 1,7 miljonus eiro. Pašlaik tiek izstrādāti arī gājēju un sabiedriskā transporta kustības uzlabojumi skolas apkaimē.

Vilde uzsver; ka Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam ar skolu reorganizāciju iepriekš jau ir nācies saskarties, tādēļ organizatoriskie darbi norit raiti.

Kā ziņots, Rīgas dome 27.janvārī atbalstīja Rīgas 24.pamatskolas un Rīgas 32.vidusskolas apvienošanu, izveidojot Rīgas Austrumu vidusskolu, kā arī Rīgas 68.vidusskolas apvienošanu ar Rīgas 34.vidusskolu, 68.vidusskolu likvidējot.

Ar reorganizāciju un likvidāciju saistītos izdevumus segs attiecīgās skolas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!