Foto: LETA

Šobrīd visiem politiskajiem spēkiem, kuri bija iesaistīti valdības veidošanas sarunās, ir jāsaprot, ka sarunas būs jāturpina "tādā vai citādā veidā", žurnālistiem uzsvēra "Attīstībai/Par!" līderis Daniels Pavļuts.

Pavļuts pēc paziņošanas par izstāšanās no valdības veidošanas sarunām uzsvēra, ka valdību, visticamāk, veidos "aptuveni" tie paši politiskie spēki, kas piedalījušies sarunās līdz šim. Partiju apvienībai ir nepieciešamas pāris dienas laika, lai noformulētu iekšējo nostāju par to, kā vislabāk virzīties uz priekšu.

Viņš aicināja apzināties, ka, lai nākamā valdība būtu ilgtspējīga, tā būtu liekama uz "citiem pamatiem". "Es domāju, ka mums ir jāsāk ar absolūti skaidru reālistisku apzināšanos, kādas ir iespējas, par to, ko ir iespējams paveikt," pauda Pavļuts. Viņš uzsvēra, ka maksimāli jākoncentrē uzmanība valdības veidošanas sarunās uz tām reformām, kuras ir iespējams risināt, "neieguldot milzīgus līdzekļus".

"Koalīcijas veidošanas pamatos ir vienošanās par paveicamajiem darbiem, kas ir reālistiski paveicami un kuru saturu, dalībnieki uztver un saprot līdzīgi. Tas ir pamats," skaidroja politiķis. Līdzšinējā pieeja – vispirms draudzēties un sadalīt amatus – nav sevi attaisnojusi. "Attīstībai/Par!" uzskata, ka vispirms jāvienojas par galvenajām reformām, reformu saturu un prioritātēm.

Pavļuts pilnībā paļaujas uz to, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis pieņems izsvērtu un pārdomāt lēmumu. "Attīstībai/Par!" ir gatava strādāt ar nākamo Valsts prezidenta nominēto Ministru prezidenta amata kandidātu. Vienlaikus politiķis atgādināja, ka apvienība nemainīs savu nostāju attiecībā uz partiju "Saskaņa". Ar šo politisko spēku "Attīstībai/Par!" nav gatava sadarboties.

Jau ziņots, "Attīstībai/Par!" un Nacionālā apvienība izstājas no valdības veidošanas sarunām, kuras vadīja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) premjera amata kandidāts Jānis Bordāns, žurnālistiem apstiprināja politisko spēku līderi. Līdzīgu nostāju pauda arī "Jaunā Vienotība" līderis Arvils Ašeradens, tomēr šī politiskā spēka vadība par oficiālo lēmumu lems vēl tikai pēcpusdienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!