Foto: DELFI
Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Gaisa spēku (GS) amatpersonas ilgākā laika posmā izšķērdējušas GS līdzekļus un viltojušas dokumentus, otrdien no rīta raidījumā "900 sekundes" atzina aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS). Aizdomās par šo noziegumu pastrādāšanu tur 11 karavīrus.

Pārkāpumi atklāti aptuveni pirms pusotra gada. Lieģis atzina, ka nauda izšķērdēta finansiāla labuma gūšanai. Lai gan dienesta pakāpes aizdomās turētajiem karavīriem Lieģis nosaukt nevēlējās, viņš atzina, ka runa ir par aptuveni 11 karavīriem.

Pārkāpumi notikuši ilgākā laika posmā. Ministrs "900 sekundēm" zināja teikt, ka dažiem karavīriem kā drošības līdzeklis piemērots aizliegums izbraukt no valsts.

Jau rakstīts, ka Militārā policija (MP) uzsākusi kriminālprocesu par pārkāpumiem GS. Iepriekš ziņots, ka pārbauda 50 GS amatpersonas.

Vairākām GS amatpersonām šajā lietā ir piemēroti drošības līdzekļi, un viņām ir izskaidroti visi tie ierobežojumi, ko paredz piemērotie drošības līdzekļi. Vienlaikus NBS uzsver, ka piemērotie drošības līdzekļi neietekmē ne šo amatpersonu, ne GS darbību un to spējas veikt noteiktos uzdevumus.

NBS vadība nosoda šāda veida amatpersonu pārkāpumus un uzsver, ka, veicot preventīvos pasākumus, ir konstatējusi komandējumu dokumentu viltošanu, kā arī darījusi visu iespējamo, lai līdzīgi pārkāpumi neatkārtotos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!