Foto: LETA
"Nacionālā integrācijas centra" (NIC) organizētie latviešu valodas apmācības kursi trešo valstu pilsoņiem, kas janvārī sākušies Rīgā, aprīlī tiks organizēti arī Jelgavā, Jēkabpilī, Cēsīs un Rēzeknē.

Sajūtot lielu interesi un pieprasījumu, nolemts kursus organizēt ne tikai galvaspilsētā, bet arī atvērt vismaz vienu grupu vēl četrās pilsētās. "Šajās pilsētās darbojas reģionālie konsultanti, kas uztur tiešu kontaktu ar trešo valstu pilsoņiem, tādēļ zināms, ka kursi būs pieprasīti un apmeklēti," aģentūrai LETA teica NIC apmācību eksperte Sandija Auermane.

Auermane pastāstīja, ka Rīgā pieprasījums pēc kursiem bijis ļoti liels un drīzumā latviešu valodas apmācības beigs pirmās kursus uzsākušās grupas. "Janvārī projekta laikā latviešu valodu sāka apgūt 170 cilvēki, no kuriem teju 95% šomēnes kursus arī pabeigs," norādīja Auermane. Stāstot, kāpēc kursus nepabeigs visi, viņa norāda uz apmācāmo personīgiem iemesliem, piemēram, atgriešanos dzimtenē. Aprīlī Rīgā valsts valodas apmācības sāks vēl 90 trešo valstu pilsoņi.

Bezmaksas kursiem visvairāk pieteikušies krievu, ukraiņu, baltkrievu, uzbeku tautības pārstāvji, bet ir arī eksotisku zemju pārstāvji, piemēram, pakistānietis un brazīlietis, atklāja NIC apmācību eksperte.

Auermane norādīja, ka kursu saturā īpašs uzsvars likts uz Latvijas vēstures un kultūras apgūšanu, kas veicinātu pilnvērtīgāku viņu iekļaušanos Latvijas sabiedrībā. Kursu sākumposmā lekcijas notiek divas, bet kursu noslēgumā - pat četras reizes nedēļā. Kursu noslēgumā cilvēkiem ir iespēja bez maksas nokārtot valsts valodas pārbaudi.

Kā ziņots, pērnā gada decembrī NIC uzsāka projektu, kura laikā Latvijā dzīvojošajiem trešo valstu pilsoņiem piedāvāta iespēja bez maksas apmeklēt latviešu valodas kursus. Šādu kursu mērķis ir veicināt Latvijā imigrējošo cittautiešu integrāciju sabiedrībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!