Foto: DELFI

Visā Latvijā aptuveni 1500 talku vietās sestdien norisināsies Lielā talka, kurā piedalīsies arī valsts augstākās amatpersonas un sabiedrībā zināmi cilvēki, pastāstīja pasākuma organizatori.

Savu talkošanas vietu iespējams izvēlēties un atrast interneta vietnē talkas.lv, kur apskatāmas aptuveni 1500 oficiāli reģistrētas talku vietas, ko organizē pašvaldības, izglītības iestādes, organizācijas, uzņēmumi, kā arī brīvprātīgie entuziasti.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma plkst.10 piedalīsies Lielās talkas pasākumā Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, kur plānota lapu grābšana un atkritumu vākšana. Savukārt plkst.13 Straujuma piedalīsies talkā Siguldā pie bobsleja un kamaniņu trases, kur par godu slavenajiem sportistiem un viņu sasniegumiem pasaulē, kā arī jaunajām sporta cerībām, laukumā pie trases galvenās ieejas plānots stādīt kokus un krūmus.

Kopā ar ministru prezidenti Laimdotu Straujumu Siguldā talkos gan trases direktors Dainis Dukurs, gan skeletonists Martins Dukurs un citi sportisti, gan Siguldas domes vadītājs Uģis Mitrevics.

Valsts prezidents Andris Bērziņš talkos Raunas parkā, Raunas novadā. Talkā, kuras sākums paredzēts plkst.11, norisināsies koku un dekoratīvo krūmu stādīšana Raunas Parkā un Raunas veselības takas sakopšana.

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube , karavīri, zemessargi un jaunsargi plkst.11 tradicionāli talkos Nāves salā, turpinot labiekārtot atviešu strēlnieku piemiņas vietu.

Rīgas domes (RD) vadība un deputāti talkos sestdien, 25.aprīlī, Daugavas krastmalā pie Mazjumpravmuižas. Daugavas krastmalu RD priekšsēdētājs Nils Ušakovs, pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs, domes deputāti un pašvaldības darbinieki sakops laikā no plkst.9 līdz plkst.12.

Savukārt Lielās Talkas pagalmu konkursā uzvarējušā pagalma pārvērtības tiks īstenotas Dārza iela 36/38, Rīga, kur talka sāksies plkst.9.00. Pēcpusdienā pagalma labiekārtošanā piedalīsies un talciniekus uzmundrinās arī Cūkmens.

Lielās Talkas tradīcija aizsākās ar talku 2008.gada 13.septembrī, kas bija kā iedzīvotāju dāvana valstij tās 90.dzimšanas dienā. Projekta mērķis ir līdz Latvijas simtgadei 2018.gadā to padarīt par tīrāko valsti pasaulē.

Pērn Lielājā Talkā oficiāli pieteiktajās 1453 talkošanas vietās talkoja aptuveni 160 000 cilvēku, un tās laikā tika savāktas 1768 tonnas atkritumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!