Foto: LETA
Rīgas Lielajā ģildē evaņģēlija kristiešu draudze "Dieva valstība" aktīvi aicinājusi cilvēkus uz dziedināšanu, tostarp aicinot ziedot pēc iespējas lielākus naudas līdzekļus, pirmdien raksta laikraksts "Diena".

""Dieva valstība" uz dziedināšanu Rīgas Lielajā ģildē gatavoties sāka ļoti laicīgi. Pirmās reklāmas sabiedrību sasniedza teju divus mēnešus pirms paša pasākuma. Bukletos tika atklāta neticama dziedināšanās pieredze un solīta svētā eļļa no Jeruzalemes, kurai ir spēcīgas dziedinošas spējas," minēts publikācijā.

Draudzes tikšanās laikā, kā vēsta laikraksts, notiekot "dziedināšanas", kas it kā ārstējot neārstējamas kaites, palīdzot atgūt kustības spējas un ārstējot vēzi.

Pēc seansiem "mācītājs" aicina ziedot. "Ar kādu mēru jūs mērojat, ar tādu arī jums taps atmērīts. Un tieši ar šiem vārdiem Jēzus domā ziedojumus. Dodiet savus ziedojums nevis tāpat vien, bet tā, lai Dievs izdarītu neiespējamo jūsu ģimenē. Jūs parādīsiet savu ticību nevis ar vārdiem, bet ar savu rīcību ziedojumu formā."

Rīgas Lutera draudzes virsmācītājs Kaspars Simanovičs laikrakstam norāda, ka Dieva vārda piesaukšana šādā veidā ir manipulācija ar cilvēkiem: "Tā ir interpretācija, kura Jaunajā Derībā nav tādā veidā aprakstīta. Tā robežojas ar māņticību un greizu izpratni par to, kas ir medicīna un kā funkcionē cilvēks."

Mācītājs gan norāda, ka no pilsoniskās brīvības viedokļa šādu pasākumu var vērtēt pozitīvi, jo brīvā valstī ir brīvas iespējas izteikties. Fakts, ka tas spēja pulcināt tik daudz ļaužu, liecina, ka cilvēki ir ļoti izmisuši.

Ēku, kurā pasākums norisinājies, apsaimnieko Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ), kas saistībā ar konkrētā īpašuma apsaimniekošanu un lietošanu ir noslēdzis līgumu ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri (LNSO).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!