Foto: stock.xchng
Lielākās universitātes Latvijā nākamajā mācību gadā maksu par studijām neplāno palielināt – tā paliks iepriekšējā gada līmenī, uzzināja aģentūra BNS, aptaujājot lielākās universitātes.

Daugavpils Universitātes (DU) pārstāve Vita Viļevko pastāstīja, ka DU maksa par studijām 2012./2013. studiju gadā netiks paaugstināta un paliks esošajā līmenī. "Tāpat jau vairākus gadus studentiem ir iespēja maksu veikt pa mēnešiem, kā arī vairākos gadījumos ir iespējamas atlaides līdz pat 100%," piebilda Viļevko.

DU mājaslapā ievietotā informācija liecina, ka 100% atlaidi no studiju programmas pilnās studiju maksas vienam studiju gadam saņems tie sekmīgie studējošie, kuri spēlē Daugavpils Universitātes sieviešu augstākās līgas basketbola komandā un Daugavpils Universitātes vīriešu "Schenker" līgas volejbola komandā.

Arī Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) pārstāve Māra Sniķere pastāstīja, ka studiju maksa kopumā RTU ir palikusi iepriekšējā gada līmenī. RTU šogad arī ieviesuši elastīgāku maksāšanas kārtību – tos būs iespējams veikt pa daļām.

Savukārt tie studenti, kuri varēs samaksāt viena pusgada maksu uzreiz, saņems studiju maksas atlaidi.

Studiju maksa netiks paaugstināta arī Rīgas Stradiņa universitātē (RSU). "Kopumā studiju maksa RSU nav paaugstināta, jo RSU ņem vērā arī kopējo sabiedrības maksātspēju," sacīja RSU pārstāvis Edijs Šauers.

Arī Latvijas Universitātes (LU) Preses centrā pavēstīja, ka būtisku izmaiņu studiju maksās 2012./2013. akadēmiskajam gadam, salīdzinot ar iepriekšējo, nav.

Nelielās izmaiņas ir vērstas uz studiju maksas izlīdzināšanu viena studiju līmeņa ietvaros, tāpēc dažām atsevišķām programmām studiju maksa tika nedaudz samazināta, citām – nedaudz paaugstināta.

"Tā kā izmaiņas studiju maksā ir nenozīmīgas, netiek prognozēts, ka tas varētu ietekmēt topošo studentu izvēli par labu vienai vai otrai studiju programmai," norādīja LU Sabiedrisko attiecību departamenta pārstāve Ilona Vilcāne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!