Foto: stock.xchng

Lielbritānijas iespējamā izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) varētu radīt pamatīgas izmaiņas un pat apdraudēt visas ES pastāvēšanu, sacīja Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs Ēriks Ojārs Kalniņš (V)

Runājot par gaidāmo Lielbritānijas referendumu par turpmāko dalību ES, Kalniņš skaidroja, ka Lielbritānijai ir jāpaliek ES sastāvā, jo tas ir abu iesaistīto pušu interesēs.

"Diemžēl viņu izstāšanās no ES varētu radīt pamatīgas izmaiņas un pat apdraudēt ES pastāvēšanu," sprieda politiķis, norādot, ka vēlētājiem Lielbritānijā tagad jāsaprot, cik negatīvi izstāšanās no dalībvalstu bloka varētu ietekmēt ne tikai ES, bet arī pašu Lielbritāniju.

Deputāts gan atzina, ka tas viss nu esot tikai pašu britu rokās, taču eiropieši šajā jautājumā nevar atļauties būt kautrīgi un tiem jādara zināms britu iedzīvotājiem, ka daudz prātīgāk būtu neizstāties no ES.

LETA jau ziņoja, ka pēc smagām sarunām ES dalībvalstu līderi panāca vienošanos par Lielbritānijas premjerministra Deivida Kamerona pieprasītajām bloka reformām.

Vienošanās palielina iespēju, ka referendumā par Lielbritānijas turpmāko dalību ES, kas varētu notikt 23.jūnijā, briti tomēr izšķirsies par palikšanu blokā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!