Foto: Shutterstock
Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) Lieldienu laikā, pārbaudot pārtikas aprites uzņēmumus, no apgrozības izņēmis 7950 nepareizi marķētas olas, portālu "Delfi" informēja PVD.

Lieldienu laikā, no 17.aprīļa līdz 23.aprīlim, pārbaudes notika 82 tirdzniecības uzņēmumos.

Pārbaužu laikā pārmarķētas olas konstatēja 33 tirdzniecības uzņēmumos, galvenokārt Kurzemes un Zemgales pusē. PVD atzīmē, ka lielākoties tirdzniecības uzņēmumi paši olas – 7 609 gabali jau bija izņēmuši no apgrozības un sagatavojuši tās nosūtīšanai piegādātājiem, par to uzrādot PVD inspektoriem preču atgriešanas pavadzīmi.

Pirms Lieldienām, pastiprinātās pārbaudēs, PVD atklāja, ka vistu olu marķējuma vizuālais izskats un teksts atšķiras no ražotāja marķējuma, uz dažām olu iepakojuma kastēm bija pat divi marķējumi – ražotāja un pārmarķētais. Tāpat pārbaudes laikā inspektori konstatēja, ka derīguma termiņu informācija preču pavadzīmēs un olu kastu marķējumā būtiski atšķiras.

Jāatgādina, ka pirms Lieldienām, veicot pārbaudes pārtikas aprites uzņēmumos, PVD konstatēja, ka viena vairumtirdzniecības uzņēmuma noliktavā atrodas liels daudzums Polijas izcelsmes vistu olu, kurām ražotāja noteiktais derīguma termiņš beidzies 2014.gada 14.aprīlī, taču olu iepakojumi pārmarķēti, lai šādu, jau pārtikai nederīgu produkciju, izplatītu patērētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!