Zāļu lieltirgotava "Recipe Plus" ir pārtraukusi medikamentu piegādi Rīgas Stradiņu Universitātes slimnīcai. Šāds solis sperts, jo Latvijas slimnīcu kopējie parādi "Recipe Plus" ir 4,1 miljoni latu. Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca tomēr arī turpmāk saņems medikamentus un medicīnas ierīces no zāļu lieltirgotāja "Recipe Plus", apgalvoja Stradiņa slimnīcas finanšu direktors Modris Dzenītis.

"Recipe Plus" izsaka "visdziļāko neizpratni" par Stradiņu slimnīcas "bezdarbību, pilnībā ignorējot zāļu lieltirgotavas centienus uzsākt dialogu ar zāļu piegādātāju par slimnīcas kavēto parāda saistību vairāk nekā 900 000 latu apmērā pakāpenisku norēķinu un turpmāko sadarbību zāļu piegāžu jautājumos".

Pēc "Recipe Plus" sniegtās informācijas līdzīgas problēmas ir arī citām slimnīcām: Liepājas reģionālajai slimnīcai, Ventspils slimnīcai un citām, kas tomēr ir spējušas atrast naudu, lai par zālēm norēķinātos.

Daudzkārt ziņots, ka daudzas slimnīcas ir atzinušas, ka papildus naudas nesaņemšanas gadījumā tās šoruden varētu bankrotēt.

Dzenītis skaidroja, ka slimnīcai šodien esot izdevies sazināties ar "Recipe Plus" vadību un "pārpratums" ir nokārtots. Dzenītis apgalvoja, ka slimnīca vienmēr ir centusies regulāri veikt parāda maksājumus, bet pēdējo laiku norises, kas saistītas ar finansējuma apjoma samazināšanu, veicināja maksājumu kavējumus.

Ar zāļu lieltirgotāju dienas gaitā slimnīca esot panākusi vienošanos par turpmāko parādu atmaksu. Dzenītis arī stāstīja, ka slimnīcai ir parādi citiem zāļu piegādātājiem, taču arī ar tiem tiekot veiktas pārrunas un parādu daļas atmaksas, tāpēc slimnīca arī turpmāk varēs sniegt palīdzību pacientiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!