Foto: LETA
Aizvadītajā naktī spēcīgais vējš Liepājā nodarījis dažādus postījumus, tostarp noraujot kādai mājai jumtu un izgāžot kokus, bet Ventspilī būtiski postījumi lielo vēju brāzmu dēļ nav, noskaidroja aģentūra LETA.

Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Signe Šteinberga informēja, ka Liepājā, Jaunā ielā, mājai vējš norāva jumtu, kas krītot sabojāja automašīnu "SAAB" un "Peugeot" virsbūves un vējstiklus.

Savukārt Siļķu ielā, krītot kokam, sabojāta automašīnas "Renalt Megane" virsbūve un aizmugurējais stikls.

Liepājas Komunālās pārvaldes sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Štāls stāstīja, ka spēcīgās vēja brāzmas šoreiz pilsētā nodarījušas dažādus postījumus. Apsekojot pilsētu, secināts, ka naktī pašvaldības piederošajos nekustamajos īpašumos kopumā izgāzti 11 koki, tāpat nolauzti koku zari, kas sakrituši uz ielas braucamās daļas un ietvēm.

Divās vietās pilsētā nodarīts postījums arī luksoforiem, pamatīgi postītas pagaidu ceļu satiksmes regulējošās zīmes pie būvobjektiem, kā arī apgāzti būvžogi pie ēkām, kurās notiek siltināšanas darbi. Vējš izmētājis arī vieglākos celtniecības materiālus, kas vajadzīgi ēku siltināšanai.

Štāls piebilda, ka vēja radītie postījumi pilsētā jau tiek novērsti.

Savukārt Ventspils pašvaldības Komunālās pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Znotiņa klāstīja, ka Ventspilī pagaidām nekādu būtisku postījumu nav un viss ir ierastā kārtībā.

VP pārstāve informēja, ka šorīt Nīcas novadā Rudē, braucošam satiksmes autobusam uzkrita ar vēju nolauzts zars, bojājot autobusa priekšējo logu un sāna logu.

Jau ziņots, ka šonakt ar ciklona rietumu malu pūta spēcīgs ziemelis, tā ātrums brāzmās Liepājas ostā sasniedza 28 metrus sekundē (m/s), savukārt Pāvilostas un Ventspils novērojumu stacijā reģistrētas vēja brāzmas līdz 24 m/s.

Stiprais vējš skar tikai šauru joslu Kurzemes rietumos. Pat Liepājas lidostā, kas atrodas dažus kilometrus no jūras, vēja brāzmu spēks nav pārsniedzis 20 m/s.

Dienas gaitā vējš kļūs nedaudz lēnāks, tā pilnīga norimšana gaidāma naktī uz ceturtdienu, prognozē sinoptiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!