Foto: LETA

Sestdien, 29. oktobrī, notiks Liepājas partijas kongress, kurā paredzēts pārvēlēt partijas priekšsēdētāju, līdzpriekšsēdētājus un valdi, informēja Liepājas partijas biroja vadītāja Dace Gruntmane.

Partijas valde un vadītāji tiek pārvēlēti ik pēc diviem gadiem. Lai gan kopš iepriekšējās valdes ievēlēšanas, kas notika 2015. gada februārī, vēl nav pagājuši pilni divi gadi, nolemts to pārvēlēt nedaudz pirms termiņa. Tas saistīts ar to, ka partijas valde pašlaik darbojas nepilnā sastāvā, jo šī gada pavasarī mūžībā aizgāja viens no valdes locekļiem – ilggadējais Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldnieks Guntars Krieviņš, skaidroja Liepājas partijas biroja vadītāja.

Liepājas partijas priekšsēdētājs ir Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks. Liepājas partijai ir arī divi līdzpriekšsēdētāji – Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš un Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas direktors, Liepājas domes deputāts Helvijs Valcis.

Kandidātu izvirzīšana ievēlēšanai partijas valdē un vadošajos amatos notiks kongresa laikā, informēja Gruntmane.

Sestdien plānotā kongresa darba kārtībā nav paredzēts jautājums par kandidātu apspriešanu un izvirzīšanu nākamgad gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās. Neesot gan izslēgts, ka kāds no biedriem debatēs sestdien varētu skart arī šo jautājumu, tomēr vēlēšanu kandidātu saraksta veidošana būs nākamā kongresa uzmanības centrā pavasarī, skaidroja Gruntmane.

Šosestdien kongresā bez partijas valdes un vadītāju pārvēlēšanas paredzēts uzklausīt arī partijas valdes atskaiti, kā arī noklausīties 12. Saeimā pārstāvēto Liepājas partijas biedru Aijas Barčas un Valda Skujiņa uzrunas. Uzrunāt kongresa dalībniekus plāno arī Ministru prezidents Māris Kučinskis, kurš ir Liepājas partijas biedrs.

Kongresā plānots ievēlēt arī partijas revīzijas komisiju.

Liepājas partijas kongress notiks 29. oktobrī no pulksten 11 Liepājas Valsts tehnikuma Lielajā zālē, Ventspils ielā 51. Pēc kongresa ap pulksten 13 paredzēta žurnālistu tikšanās ar Kučinski.

2015. gada februārī par Liepājas partijas priekšsēdētāju tika atkārtoti ievēlēts Sesks, bet par līdzpriekšsēdētājiem – Ansiņš un Helvijs Valcis, savukārt partijas valdē tika ievēlēti seši valdes locekļi – Guntars Krieviņš, Pēteris Krieviņš, Barča, Vilnis Vitkovskis, Uldis Hmieļevskis un Artis Daugins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!