Foto: stock.xchng

Nosakot šādu soda veidu un mēru abiem par netiklām darbībām pret mazgadīgo Liepājā notiesātajiem vīriešiem, tiesa ir pārliecināta, ka tas liks sasniegt soda mērķi, vainīgajiem izdarīt atbilstošus secinājumus un nostāties uz likumpaklausīga ceļa, savu spriedumu Latvijas Televīzijas raidījumam "Panorāma" komentēja tā pieņēmēja – Liepājas tiesas tiesnese Aiva Daidere.

Viņa sacīja, ka tiesa ņēmusi vērā lietas konkrētos apstākļus, nodarījuma raksturu, nodarīto kaitējumu, vainīgās personas un viņu attieksmi pret nodarīto, kā arī cietušās pārstāvju viedokli.

Izvērtējot šos apstākļus, tiesa nosprieda, ka adekvāts soda veids un mērs būs tieši piespiedu darbs un probācijas uzraudzība.

Lai gan tas ir mazākais soda veids un mērs, taču tiesa ņēma vērā, ka abi apsūdzētie savu vainu atzina. Tiesneses vērtējumā - sods ir reāli izciešams, un, ja personas nemainīs savu attieksmi, tad minētos sodus var aizstāt ar reālu brīvības atņemšanu.

Jau vēstīts, ka pirmdien Liepājas tiesa par nodarījumu apsūdzēto tēvu sodīja ar piespiedu darbu uz 240 stundām un probācijas uzraudzību vienu gadu, bet viņa dēlu - ar 200 stundu piespiedu darbu un probācijas uzraudzību. Abiem solidāri jāatmaksā valstij cietušajai izmaksātā kompensācija 1120 eiro, kā arī katram jāatmaksā valstij ar tiesāšanos un advokāta pakalpojumiem saistītie izdevumi - 201,97 eiro katram. Sodu iespējams pārsūdzēt Kurzemes apgabaltiesā.

Netiklās darbības ar mazgadīgo nav bijušas tādas, lai abiem vīriešiem piemērotu cietumsodu, un apsūdzības uzturētāju piemērotais sods apmierina, spriedumu komentēja Liepājas prokuratūras prokurore Ligita Arāja, kas šajā lietā uzturēja apsūdzību.

Viņa LTV skaidroja, ka cilvēki lietu uztverot vienkāršoti, proti, ka "meitenīte ir varota daudzu gadu garumā". Taču tas nav noticis. Sevis atkailināšana, kādas ķermeņa daļas demonstrēšana, likšana cietušajam aizskart sava ķermeņa intīmās daļas - tā ir pavešana netiklībā, un "tas ir tas, kas šeit ir noticis".  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!