Foto: Publicitātes foto
23.maijā Liepājas Valsts 1. ģimnāzija, kur šobrīd norit atjaunošanas darbi, ar absolventu salidojumu atzīmēs 95 gadu jubileju, portālu "Delfi" informēja skolā.

Šobrīd jūgendstilā būvētajā skolas ēkā, kas atrodas Ausekļa ielā 9, notiek remontdarbi. Atjaunota ēkas fasāde, un darbi rit arī skolas gaiteņos un klasēs. "Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas vēsturiskais nams būtiski mainās, atgūstot gan savu senatnes elpu, gan iegūstot mūsdienu akcentus," norādīja skolas pārstāvji.

Pamatakmens skolas ēkai likts 1910.gada 22.maijā, bet tā pabeigta 1912.gadā, kad tajā darbu sāka krievu plūsmas meiteņu ģimnāzija, kurā mācījās arī dažas latvietes. Šajā periodā skolu beidza arī ievērojamā latviešu rakstniece Zenta Mauriņa.

Savukārt 1919.gada septembrī ēkā mācības uzsāka Liepājas reālģimnāzija ar klasi, kurā mācību priekšmetus pasniedza latviešu valodā, paralēli strādājot arī ar klasēm, kas zinības apguva krievu un vācu valodās, tādēļ 1919./1920. mācību gads ir atskaites punkts skolas jubilejas svinībām, informēja skolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!