Lietuvas vides ministrs Daņus Līģis (Danius Lygis) trešdien telefonsarunā ar Latvijas kolēģi Ventu Balodi apliecinājis, ka Latvijai tiks kompensēti zaudējumi, kas radušies naftas noplūdes dēļ no Būtiņģes naftas termināla.
Abi ministri apmainījušies ar jaunāko informāciju par naftas plankuma meklēšanu, un Lietuvas ministrs informējis, ka meklēšana intensīvi norit arī Lietuvas pusē - gan veicot lidojumus, gan patrulējot piekrastē.

Amatpersonas vienojušās, ka turpmāk informēs viena otru par jaunākajiem notikumiem saistībā ar naftas noplūdi. Saruna notikusi pēc Lietuvas ministra iniciatīvas.

BNS jau ziņoja, ka līdz trešdienas vakaram ne Lietuvas, ne Latvijas atbildīgie dienesti nebija atraduši naftas plankumu, kas radās, pirmdienas vakarā stiprā vējā pārplīstot naftas iepildes caurulei Būtiņģes termināļa. Jūrā varētu būt izplūdušas 3,5 tonnas naftas.

Pēc notikušā Latvija gatavojas Lietuvai nosūtīt notu un arī lūgt segt visus zaudējumus, kas radušies negadījuma dēļ. Latvijas "zaļie" savukārt plānojuši protesta akciju pie Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā, lūdzot Eiropas Savienībai palīdzēt uzraudzīt Būtiņģi, bet Kurzemes pilsētu pašvaldības gatavojas lūgt Lietuvu uzlabot atklātā jūrā esošās bojas tehniskos standartus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!