Foto: LETA

Pasažieru pārvadātājs "Toks" starptautiskajos reisos šmaucas ar biļetēm. Laikraksts "Latvijas Avīze" piektdien vēsta, ka ar biļetēm šmaucas starptautiskais pasažieru pārvadātājs "Ecolines", taču raksta autors Uldis Graudiņš dienas pirmajā pusē šo informāciju atsauca, norādot, ka konkrētā situācija izveidojusies ar Lietuvas uzņēmuma "Toks" autobusu.

Laikraksta žurnālists 13.martā plānojis Rīgā no komandējuma Pērnavā atgriezties ar pēdējo reisu. 

Autobuss ne tikai no autoostas izbraucis pirms sarakstā noteiktā laika, bet tā šoferis 11 eiro par biļeti iekasējis, taču biļeti nav izsniedzis, sakot, ka ir sabojājies kases aparāts.

"Latvijas Avīzes" piektdien atsauca ziņas, ka rakstā "Komandējums ar iztrūkumu" minētais pārvadātājs ir "Ecolines". Atsaukumā norādīts, ka tas bijis cits uzņēmums, iespējams, Lietuvas "Toks", kura atiešanas laiks no Pērnavas autoostas no Latvijas uzņēmuma autobusa atiešanas laika atšķiras par 20 minūtēm. Kļūda rakstā ieviesusies tieši šī laika intervāla dēļ. 

Žurnālists atvainojas gan "Ecolines", gan lasītājiem. 

Laikraksts piektdien vēsta, ka arī autobusa salonā žurnālists pamanījis vairākus pārvadāšanas noteikumu pārkāpumus - vairāki pasažieri gulējuši, ar kājām aizšķērsojot eju starp sēdekļiem, kāda sieviete kājas bija uzlikusi uz priekšējā sēdekļa un autobusā vests arī kaķis. 

Ministru kabineta noteikumu nr. 282 "Nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtība" 32., 54. un 71.7.apakšpunkts nosaka, ka, saņemot samaksu par pārvadājumu starptautiskajā pasažieru pārvadājumu transportlīdzeklī, ir jāizsniedz kases čeks vai šo noteikumu noteiktajos gadījumos - cits samaksu apliecinošs dokuments. Šo noteikumu 40.punktā ir noteikts, ka tajā laikposmā, kamēr nedarbojas pasažieru un to bagāžas biļešu pārdošanai lietots kases aparāts vai kases sistēma, lietotājs atbilstoši pasažieru pārvadājumus reglamentējošajos normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai noformē un izsniedz darījuma partnerim biļeti, laikrakstam apstiprinājis Valsts ieņēmumu dienests.

Par noteikumu pārkāpumiem, neizsniedzot darījumu apliecinošo dokumentu, personas tiek sauktas pie administratīvās atbildības saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!