Foto: LETA

Līgo svētkos un Jāņu dienā 23. un 24.jūnijā Rīgas sabiedrisko transportu un autostāvvietas, kuras apkalpo Rīgas satiksme, varēs izmantot bez maksas, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā "Rīgas satiksme".

Jāņu naktī tiks organizēti papildu reisi. Saistībā ar pārcelto darba dienu no pirmdienas, 22.jūnija, uz pēcjāņu sestdienu, 27.jūniju, būs izmaiņas darba dienu braukšanas biļešu lietošanas kārtībā, sabiedriskā transporta kustībā, autostāvvietu un klientu apkalpošanas centru darbībā.

Sabiedriskais transports 23. un 24.jūnijā kursēs pēc brīvdienu saraksta.

Naktī no 23. uz 24.jūniju visas nakts garumā aptuveni reizi pus stundā tiks organizēti papildu reisi sabiedriskajam transportam, apkalpojot pēc iespējas lielāko daļu pilsētas mikrorajonu un nodrošinot pasažieru nokļūšanu uz un no organizētajiem svētku pasākumiem. Papildu reisi tiks nodrošināti 3., 11., apvienotajā 12., 23. un 26. (pa Akmens tiltu), 18., 24., 25., 37., 40., 50., 51., un 53. autobusa maršrutā, 4., 5., 6., 7., 10. un 11. tramvaja maršrutā, 9., 14., 15., 17., 18., 22. un 27. trolejbusa maršrutā.

Informācija par papildu reisiem un maršrutiem būs izvietota pieturvietās, kas atrodas pilsētas centrā.

22.jūnijā sabiedriskais transports (autobusi, tramvaji un trolejbusi) kursēs pēc brīvdienu saraksta, savukārt sestdien, 27.jūnijā (pārceltā darba diena no 22.jūnija), sabiedriskais transports kursēs pēc darba dienu grafika.

23. un 24.jūnijā Rīgas sabiedriskajā transportā (autobuss, trolejbuss, tramvajs) varēs braukt bez maksas.

Pasažierus, kuri iegādājušies mēneša biļetes darba dienām, "Rīgas satiksme" lūdz ievērot, ka 22.jūnijā šīs biļetes nebūs derīgas braukšanai sabiedriskajā transportā. Savukārt sestdien, 27.jūnijā, darba dienu mēneša biļetes varēs izmantot braukšanai sabiedriskajā transportā.

Tāpat 23. un 24.jūnijā Rīgas pašvaldības maksas autostāvvietas, kuras apkalpo Rīgas satiksme, varēs izmantot bez maksas, izņemot pazemes stāvvietu K.Valdemāra ielā 5a pie Kongresu nama - tur par auto novietošanu būs jāmaksā atbilstoši spēkā esošajiem tarifiem.

22. un 27.jūnijā Rīgas satiksmes apkalpoto maksas autostāvvietu darba laiks būs no plkst.9 līdz plkst.17, Vecāķos no plkst.8 līdz 20 un Vecrīgā no plkst.6  līdz 24. Par automašīnas novietošanu pazemes stāvvietā K.Valdemāra ielā 5a pie Kongresu nama arī šajās dienās būs jāmaksā atbilstoši spēkā esošajiem tarifiem.

Minibusi 23. un 24.jūnijā kursēs pēc svētku dienu saraksta. Bezmaksas brauciens neattiecas uz minibusu maršrutu izmantošanu, par braucienu minibusos jānorēķinās kā ierasts - iegādājoties braucienu biļeti iepriekš vai, iekāpjot minibusā, pie vadītāja par 2 eiro.  

Minibusi pirmdien, 22 jūnijā, un sestdien, 27.jūnijā, kursēs pēc sestdienai paredzētā grafika.

"Rīgas satiksme" norāda, ka nakts satiksme svētku nedēļā tiks organizēta naktī no 27. uz 28.jūniju. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!