Foto: F64

Līgo svētku un Jāņu brīvdienās policijas patruļas regulāri mainīs atrašanās vietas, piektdien intervijā Latvijas Radio teica Valsts policijas Galvenās policijas pārvaldes Kārtības policijas vadītājs Artis Velšs.

Svētku brīvdienās maksimāli tiks palielināts uz ceļiem strādājošo policijas darbinieku skaits, turklāt tiem policijas darbiniekiem, kuriem bija paredzētas brīvdienas, tās ir atceltas, sacīja Velšs. 

Savukārt Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis LNT radījumā „900 sekundes" piektdien sacīja, ka, kā jau katru gadu policija arī šogad strādās pastiprinātā režīmā.  Šogad gan tikusi mainīta taktika un policija būs mobila, tās ekipāžas regulāri mainīs atrašanās vietas.

Vairs nebūs viens ceļš, kur stāv policija un ko varētu mēģināt apbraukt, sacīja Krapsis.

Viņš atzina, ka policija kontrolēs gan galvenos valsts autoceļus, gan mazākus Latvijas ceļus. 

Jau vēstīts, ka no 21.jūnija līdz 25.jūnijam Valsts policija strādās pastiprinātā režīmā un būs ļoti mobila. Automašīnu apturēšana tiks organizēta plānveidīgi un šoferiem saprotami.

Policija īpašu uzmanību pievērsīs tam, vai šoferi nebrauc reibumā un nepārkāpj ātrumu. Krapsis neatklāja, kurās vietās policija atradīsies, taču tās noteikti būšot vietas, kur šoferi to vismazāk gaida. Ņemot vērā masveida pārbaudes, autovadītājiem gan varētu nākties pastāvēt arī sastrēgumos.

Viens no iemesliem, kāpēc šogad uz valsts ceļiem būs vairāk policistu, ir fakts, ka bojāgājušo skaits šogad ir daudz lielāks nekā pagājušajā gadā, norādīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Jau ziņots, ka šogad līdz 13.jūnijam ceļu satiksmes negadījumos bojā gājuši jau 77 cilvēki, kas ir par 20 vairāk nekā analoģiskā periodā pērn.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!