Foto: DELFI

Sākot ar 2018. gadu e-veselības lietošana būs obligāta, un patlaban līgumus par to noslēguši 92% ģimenes ārstu un visas slimnīcas, ceturtdien preses konferencē par šogad veselības nozarē padarīto un nākamgad darāmajiem darbiem sacīja veselības ministre Anda Čakša (ZZS).

Tāpat ministre uzsvēra, ka mērķis ir, lai e-veselības lietošana būtu viegla un parocīga.

Līdz ar to var secināt, ka aptuveni mēneša laikā – no 15. novembra, kad līgumus par e-veselības lietošanu bija noslēguši vairāk nekā 60%, līdz 21. decembrim, kad līgumus noslēguši 92% ģimenes ārstu, līgumu noslēgušo ģimenes ārstu īpatsvars būtiski audzis.

Novembra vidū Veselības ministrija bija noskaidrojusi, ka visaktīvāk ģimenes ārsti e-veselību lieto Zemgalē. Tobrīd Zemgalē līgumus bija noslēguši jau 80% ģimenes ārstu. Kurzemē uz 15. novembri e-veselības līgumus bija noslēguši 70% ģimenes ārstu, Latgalē – 67%, Vidzemē – 62%, savukārt Rīgā – gandrīz puse no ģimenes ārstiem.

VM lēsa, ka noslēgto līgumu skaita pieaugumu veicinājusi arī aktīva ģimenes ārstu prakšu apmeklēšana un semināru rīkošana Latvijas reģionos. Kopš septembra sākuma Veselības ministrijas un Nacionālā veselības dienesta (NVD) speciālisti dodas izbraukumos pie ģimenes ārstiem, lai sniegtu atbalstu e-veselības lietošanā, uzklausītu ierosinājumus un kliedētu neskaidrības.

Jau līdz 15. novembrim līgumus par e-veselības lietošanu bija noslēguši visi stacionāri, gandrīz visas aptiekas (99%) un vairāk nekā puse ambulatoro iestāžu un speciālistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!