Nepietiekamo finanšu un cilvēkresursu, kā arī pašas institūcijas iniciatīvu trūkuma dēļ valdība otrdien piekrita Labklājības ministrijas ierosinājumam likvidēt Dzimumu līdztiesības padomi.

Ministrija savā izvērtējumā par līdzšinējo padomes darbību norāda, ka tās locekļi bijuši ieinteresēti risinātājos jautājumos, "tomēr savā darbības laikā nav nākuši klajā ar iniciatīvām". Tāpat ekonomiskās krīzes un taupības apstākļos ministrijai ir jārēķinās ar ierobežotiem finanšu līdzekļiem un darba roku trūkumu. Turklāt ministrijai un nevalstiskajām organizācijām nebija izdevies vienoties, kurām institūcijām būtu jābūt iekļautām padomes sastāvā. Līdz ar to ministrija nolēmusi, ka padomes darbs ir jāpārtrauc.

Izvērtējot padarīto, ministrija gan atzīst, ka "padomei ir bijusi būtiska loma valsts, pašvaldību un sabiedrisko organizāciju sadarbības stiprināšanā, kā arī nozīmīga bijusi tās funkcija, aktualizējot dzimumu līdztiesības jautājumus valsts un nevalstiskajā sektorā (..)".

Padomes mērķis bija sekmēt dzimumu līdztiesību sabiedrībā un to veicinošu valsts politiku un likumu izstrādi. Par savu darbu padomes locekļi algu nesaņēma, un arī likvidācijas process budžeta līdzekļus neprasīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!