Foto: LETA

Latvieši ir lieli nacionālisti ar ļoti spēcīgu nepatiku pret krieviem un ebrejiem. Ja es nebūtu ebrejs, bet latvietis, viņi mani uz rokām nēsātu. Tā intervijā Krievijas izdevumam "Sportfakt" stāsta uzņēmējs un Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans.

"Pirmkārt, daudzi mani apskauž tikai tāpēc, ka esmu veiksmīgs uzņēmējs. Psiholoģijā daudziem ir tāda: negribam un paši nestrādāsim. Bet vienmēr ir gatavi nospert visu jau gatavu kā tādi maitasputni. Sapņo iebāzt savā kabatā naudu, kuru citi cilvēki nopelnījuši," atklāts par saviem līdzpilsoņiem ir Lipmans.

"Otrkārt, daudzi latvieši ir ļoti lieli nacionālisti. Viņiem ir spēcīga antipātija pret krieviem un ebrejiem. Ja es nebūtu bijis ebrejs, bet latvietis, tad attiecības būtu pavisam citādas, viņi mani uz rokām nēsātu. Zvēru, tā ir taisnība," turpina uzņēmējs.

Arī komentējot 2013. gadā KHL mačā Rīgā izveidoto ugunskrusta ornamentu, Lipmans intervijā sacījis, ka atgadījums bijis no tās pašas nacionālisma "operas". "Murgs. Īstākais nacionālisms, kas kavē draudzību ar Krieviju. Tas piespiež mūs, pilntiesīgus valsts iedzīvotājus, dažkārt justies ļoti briesmīgi," sacījis Lipmans.

Latvijas Hokeja federācijas vadītājs arī ir skeptisks par iespējām uz Latviju atvest pasaules čempionātu.

"Visi mani mēģina pierunāt ķerties pie liela darba. Pastāstīšu, kā viss notika. Liela sporta pils Rīgā parādījās tikai pateicoties man. Ja es nebūtu atvedis 2006. gada pasaules čempionātu, nebūtu ne arēnas, ne Latvijas komandas KHL. Tagad "Arēna Rīga" ir pārpirkta un ap to notiek komercspēles. No vienas puses čempionātam jānotiek divās hallēs, no otras puses halles saimnieki negrib dalīties ar ieņēmumiem. Grib būt monopolisti biļešu tirdzniecībā. Man tur piedalīties negribas," sacījis Latvijas hokeja dzīves galvenais cilvēks.

"Es vēl 2006. gada čempionātā daudz nervus pazaudēju. Sieva ar man saka, priekš kam tev tas, negribi, nevajag. Neviens nepalīdzēja ar organizēšanu," vaļsirdīgs ir Lipmans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!