Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība nosoda Latvijas Bankas prezidenta un valdības konsultanta ekonomikā Ilmāra Rimšēviča ieteikumu Latvijas skolotājiem meklēt labāk apmaksātu darbu ārzemēs, informēja LIZDA.

Skolotāju arodbiedrība aicina bankas prezidentu turpmāk publiski neizteikt nievājošus ieteikumus skolotājiem, bet gan aktīvi iesaistīties viņu interešu aizstāvībā, kā arī sniegt zināšanās balstītus ieteikumus kā kopīgā darbā varam uzlabot skolotāju motivāciju strādāt Latvijā, teikts LIZDA paziņojumā, reaģējot uz Rimšēviča interviju žurnālam "Ir", kur viņš ieteicis skolotājiem meklēt labāk apmaksātu darbu ārzemēs.

Arodbiedrībai šāds ieteikums nav izprotams. LIZDA uzskata, ka situācijas uzlabošanai izglītībā ir nepieciešams izstrādāt un īstenot skaidru, prognozējamu un atbildīgu izglītības politiku, visos procesa posmos iesaistot sociālos partnerus, lai pieņemtu pētījumos un pieredzē balstītus lēmumus, kas atbilst valsts izvirzītajām prioritātēm.

"Mēs nevaram rast kopīgus situācijas risinājumus, ja amatpersonas runā vienu, bet domā un dara pavisam citu. Valstī kopumā ir nopietni jādomā par skolotāju motivācijas sistēmu un ir reāli jāveicina skolotāju tālākizglītība turpmākai konkurētspējai Latvijā, kā arī jāveido kvalitatīva darba vide (darba apstākļi, atalgojums, materiāli tehniskais nodrošinājums, u.c.)," teikts LIZDA paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!