Foto: F64
Latvijas Krievu savienība (LKS) ar biedēšanu un saukļiem par homoseksuālu pāru attiecību turpmāku skaidrošanu bērnudārzos un aicinājumu parakstīties par referendumu, iespējams, ieguvusi vecāku datus, kas vēlāk izmantoti priekšvēlēšanu aģitācijā, ceturtdien vēsta laikraksts "Diena".

Laikraksta redakcijā vērsies Artūrs, kurš neslēpa sašutumu par saņemto vēstuli neilgi pirms vēlēšanām. To uz deklarēto dzīvesvietu, kurā viņš faktiski nedzīvo, bija nosūtījusi biedrība "Sargāsim mūsu bērnus".

Artūrs pirms pāris mēnešiem pie notāra parakstījies par referenduma rīkošanu, kas paredzētu iekļaut likumā aizliegumu par geju un lesbiešu attiecību reklamēšanu bērnudārzos, vēsta "Diena".

Artūrs atminas, ka saņēmis no kolēģes "linku", kur bijis aprakstīts, ka drīzumā Eiropas Savienība (ES) pieņems direktīvu, un ka par geju un lesbiešu attiecībām būs pienākums skaidrot arī bērnudārzos. Pēc tam kolēģe pastāstījusi, ka pie notāra tiek vākti paraksti, lai apturētu šo likumprojektu.

Viņš par šādu ES iniciatīvu bijis šokēts, tāpēc kopā ar vēl 10 cilvēkiem devies pie notāra, jo bijis pārliecināts, ka tā "veic ieguldījumu savu bērnu nākotnē", laikrakstam stāsta vīrietis.

Par šo notikumu Artūrs jau bija piemirsis, bet tad īsi pirms vēlēšanām saņēma pateicības vēstuli no biedrības, kurā bijis norādīts, ka vienīgā partija, kas atbalstījusi referenduma ideju, ir LKS .

Vēstulē bijis norādīts "4. oktobrī, kad Jūs iesiet uz vēlēšanu iecirkni, lūdzu Jūs atcerēties šo informāciju" un aploksnē bijis arī partijas kalendārs.

Artūrs laikrakstam paudis neizpratni par to, kurš atklājis viņa adresi LKS.

" Visa šī situācija man lika saprast, ka balsu vākšanas akcija bijis tikai blefs, lai iegūtu labāku rezultātu vēlēšanās," sarūgtinājumu "Dienai" paudis Artūrs.

Savukārt biedrības priekšsēdētājs Iļja Kozirevs "Dienai" atzinis, ka viņam nav skaidra šāda attieksme, jo vēstulē neviens neesot ticis aicināts balsot par LKS. Vēstulē gan bijis izteikts lūgums atcerēties šo informāciju, kad vēlētājs ies uz iecirkni.

Atbildot, kā ieguvis adreses, uz ko sūtīt pateicību par atbalstu,  Kozirevs laikrakstam norādījis - tās ņemtas no parakstu vākšanas lapām.

Kozirevs norādījis, ka nav LKS biedrs.

"Diena" gan atzīmē, ka Kozirevs 28. jūlijā LKS ziedojis  2500 latu. Savukārt Koizireva vadīto biedrību izveidojis Kaspars Dimiters un partijas Par dzimto valodu (PDV) vadītājs Vladimirs Lindermans. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!