Foto: Publicitātes attēli

Trešdien Jelgavā tika parakstīts Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) un Vidzemes Augstskolas (ViA) sadarbības līgums, kas paredz veidot kopīgas studiju programmas un mūžizglītības kursus, informēja LLU pārstāve Lana Janmere.

Šodien LLU viesojās ViA pārstāvju delegācija un rektors Gatis Krūmiņš, lai pārrunātu abu augstskolu sadarbības iespējas un stiprinātu kopīgus zinātniskos un studiju projektus.

ViA Valmierā, tāpat kā LLU Jelgavā, ir vienīgā augstākās izglītības iestāde reģionā, un tās vieno līdzīga pieredze jauno studentu piesaistē. Lai gan LLU studentu skaita ziņā ir lielāka un īsteno dažādākas studiju programmas nekā ViA, tām ir kopīgi studiju virzieni sociālajās zinātnēs, būvniecībā un informācijas tehnoloģiju jomā, skaidro Janmere.

Tikšanās laikā augstskolu rektori un fakultāšu pārstāvji diskutēja par iespējām sadarboties gan studiju īstenošanā, gan zinātnē un pētnieciskajos projektos. Tāpat tika spriests par kopīgu zinātnisko pasākumu organizēšanu, pētniecības projektu gatavošanu un zinātniski pētniecisko prakšu organizēšanu.

Lai turpinātu kopīgo darbu dažādos virzienos, starp abām augstskolām tika noslēgts sadarbības līgums, kuru parakstīja LLU rektore Irina Pilvere un ViA rektors Krūmiņš. Līgums paredz sadarbību zinātnē un pētniecībā, īstenojot kopīgus projektus un rīkojot konferences, izglītībā, veidojot kopīgas studiju programmas un mūžizglītības kursus, un zināšanu pārnesē, nodrošinot savas augstskolas platformu arī otras augstskolas piedāvātajiem kursiem, kā arī sadarbībā ar industrijas pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!