Foto: DELFI

Šogad no Latvijas labākas dzīves meklējumos uz ārzemēm varētu doties tikai 10–12 tūkstoši iedzīvotāju, tikšanās laikā ar pašvaldībām šonedēļ pavēstījis Labklājības ministrijas parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens ("Vienotība").

Pēc viņa teiktā, prognoze ir pazemināta, jo iepriekš ticis lēsts, ka no Latvijas aizbrauks 25 tūkstoši cilvēku.

"Ekonomikas ministrija ir atsaukusi savu migrācijas prognozi – 25 tūkstoši šogad. Migrācija šogad varētu būt 10–12 tūkstoši. Šis process arī ir apstājies," runājot par darba tirgus attīstības tendencēm Latvijā, sacīja Ašeradens.

Savukārt Ekonomikas ministrija, pirms nav pabeigts ziņojums, nekādu informāciju par prognozēm nesniegs, jo tās vēl varot mainīties, pastāstīja ministrijas pārstāve Elita Rubesa-Voravko.

"Ekonomikas ministrija pašlaik gatavo ikgadējo ziņojumu par darbaspēka pieprasījuma un piedāvājuma atbilstību vidējā un ilgtermiņā. Ziņojumā tiks aktualizētas darba tirgus prognozes vidējam termiņam – līdz 2020.gadam – un tiks iekļautas arī ilgtermiņa prognozes – līdz 2030.gadam. Balstoties uz 2011.gada tautas skaitīšanas provizoriskajiem rezultātiem, ziņojumā būs aktualizēti visi demogrāfijas dati," klāstīja ministrijas pārstāve.

Jau ziņots, ka LM šonedēļ tikās ar Latvijas Pašvaldību savienību, lai runātu par nākamā gada sociālās palīdzības pabalstu reformu, kā arī vēl par citām tēmām, tostarp pašvaldību lomu nodarbinātības attīstībā. Ašeradens norādīja, ka arī pašvaldībām ir jādomā, kā attīstīt lokālo nodarbinātību, jo iedzīvotājiem būs milzīgs izaicinājums doties uz Rīgu, kur ir vairāk darbavietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!